13 anys de l'arribada dels Mossos a Sant Cugat

El primer cas atès pel cos va ser una denúncia de violència de gènere


  • Comparteix:

Exterior de la comissaria dels Mossos a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Exterior de la comissaria dels Mossos a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'1 de novembre de 2006 els Mossos d'Esquadra van començar a patrullar pels carrers de Sant Cugat. Ho feien amb 67 agents de la policia catalana i amb la voluntat de prestar un servei de proximitat a la ciutadania. L'alcalde del moment, Lluís Recoder, va qualificar el desplegament dels Mossos com 'un fet històric' i es va felicitar de l'estreta col·laboració que el nou cos mantindria amb la Policia Local.

Quan passava un minut de la mitjanit de l'1 de novembre, quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra van sortir de la comissaria de Can Vernet per fer la primera ronda de vigilància a la ciutat. El primer cas atès pel cos va ser una denúncia de violència de gènere comunicada per la Policia Local.

Tal com estava previst, aquell 1 de novembre es van desplegar els Mossos d'Esquadra a Sant Cugat, igual que a la resta de municipis del Vallès Occidental i part del Baix Llobregat. Una operació que, en total, va suposar la incorporació de prop de 1.500 agents, 67 dels quals estaven destinats a la ciutat.

En un principi, la Generalitat havia previst que Sant Cugat disposés de 85 efectius dels Mossos d'Esquadra, i no els 67 que finalment es van destinar. No obstant això, el Departament d'Interior va informar que hi hauria reforços d'efectius quan les situacions ho requerissin.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.