Regeneració de la societat


  • Comparteix:

Avui he llegit a la contra de La Vanguardia, les declaracions del senyor Moisès Naim i vull ratificar. Des de fa molt temps (i ho he intentat des de dins d'un partit polític), estic convençut que si volem democràticament regenerar la societat, ho hem de fer des de dins dels partits polítics, és a dir, regenerant les estructures d'aquests partits.

Ja no és una impressió generalitzada, és una realitat, els partits polítics estan envellits, guiats per persones mediocres i la finalitat és l'enriquiment personal i en molts casos la corrupció.

I és feina de la nostra joventut canviar aquests hàbits i no veig que estiguin per la labor. Generalment som els que ja hem traspassat els 50 anys els que encara tenim forces i energies per voler canviar les coses, participar i afiliar en aquests partits, però aquesta ja no hauria de ser la prioritat, és, torno a repetir, responsabilitat dels nostres joves, tal com vam iniciar nosaltres, als anys 70, la nostra revolució.

I és una qüestió urgent i encara més des de Catalunya on volem crear un nou Estat, començant des de zero i s'ha de fer amb noves cares, noves formes, nous partits, amb més participació, amb nul·la corrupció i amb forces i energies regenerades.

No ens serveix el que fins ara hi ha implantat en la societat, en la política, en la justícia, en els estaments oficials, en les associacions empresarials, tot està caduc, sense idees o amb idees d'altres temps.

Tenim l'oportunitat a les nostres mans de poder canviar la societat, no la desaprofitem, siguem valents, participatius, que no ens espanti els canvis profunds, ens ho agrairan les generacions futures.

Fernando de Juan



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.