Resposta a Jordi Puigneró


  • Comparteix:

Veiem i constatem amb molta tristesa com el govern de la Generalitat (fins ahir al vespre el govern de tots els catalans) segueix en al seva línia de donar suport total a l'estat d'Israel, prenent així partit per un dels dos actors d'una guerra iniciada el 1948. No dubtem de la vessant econòmica del viatge, i som molt conscients del poder econòmic i tecnològic que ostenta avui en dia l'Estat d'Israel.

Si no tingués aquest poder, segurament no trobaria tants estats 'amics', ni seria l'aliat occidental al Pròxim Orient. A més, no ens sorprèn que el nou Director del Cesicat tingui interès en poder relacionar-se amb el Mossad i les darreres tendències en control il·legal de la ciutadania.

Perquè sabem que l'economia de l'Estat d'Israel està basada principalment en la indústria de la guerra, el control social i la repressió del poble palestí, ens sorprèn i indigna que aquest sigui l'exemple ideal a seguir a casa nostra.

- Sap el senyor Puigneró (i CiU) que recentment la Unió Europea (sí, la mateixa UE de la que CiU vol ser un nou estat) ha decidit que no col·laborarà amb els centres de recerca israelians que mantinguin vincles amb centres i institucions situats a les colònies israelianes dels territoris ocupats a Cisjordània i Jerusalem Est?

- Creu el senyor Puigneró (i CiU) que un estat que no respecta les resolucions de la ONU ni la legalitat internacional ha se ser un exemple a seguir? En què?

- Què en pensa el senyor Puigneró (i CiU) de que el President Artur Mas en aquest viatge no hagi tingut ni la més mínima sensibilitat envers el poble palestí -i sí que ha fet alguna concessió en l'apartat protocol·lari, deixant-se fotografiar en un acte 'extra-econòmic'?

- Creu el senyor Puigneró (i CiU) que un hipotètic recolzament de l'Estat d'Israel faria que Catalunya avanci en el procés que decideixi tirar endavant? Amb quin llast moral? Al nou Estat Català, qui farà 'de palestins a marginar' com a ciutadans de segona?

Realment sí, creiem que les postures es radicalitzen quan es parla de l'Estat d'Israel perquè es tolera que no es compleixi la legalitat internacional, es permet que no es compleixin les resolucions de la ONU, es promou que es facin negocis amb tecnologies militars, es fomenta que es continuï oprimint a tot un poble, es consenteix que es segueixin robant territoris, es permet tot allò que des de 1948 se'ns diu que no hem de fer ni permetre en nom dels Drets Humans.

Desitgem molt fermament que el senyor Puigneró i CiU deixin de ser uns extremistes poc racionals vers el poble palestí.

Ara que s'acosten unes dates assenyalades a la nostra cultura ens permetem cloure aquesta carta amb un aforisme trobat a internet: 'Ya casi tengo montado el Belén. Solo falta poner unos asentamientos, derribar unos cuantos olivos y poner un muro que lo separe de Israel' (https://twitter.com/eleptric/status/403524343080038400)

CASC novembre 2013



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.