Un alzinar amb roures amenaçat a la Floresta


  • Comparteix:

En un municipi en què hi ha milers d'habitatges desocupats, Promusa, basant-se en el fet que fan falta pisos socials, vol fer una operació immobiliària que arrasarà un bosc d'alzines, roures i pins centenaris. D'aquesta manera, malmetrà el medi ambient espoliant un patrimoni comú d'alt valor pels ciutadans.

D'altra banda, és una operació inviable com a habitatges socials perquè :

- Es vol construir en uns terrenys amb un pendent elevat que requereixen uns moviments de terres molt costosos, la qual cosa repercutirà en el preu final. I a més, provocarà un fort impacte visual.

- S'arrasarà tot el bosc, malgrat dir que la construcció serà respectuosa amb els arbres. Això comportarà també problemes d'erosió en el terreny.

-Si s'aplica la norma de Granada per avaluar els arbres, els arbres que es talin suposaran un cost afegit a la operació.

- La construcció es farà en uns terrenys permutats, el preu dels quals s'ha d'imputar en els habitatges, la qual cosa ocasionarà un preus de venda inviables socialment.

- La manca de crèdit i de finançament actual farà inabordable aconseguir hipoteques i en conseqüència sols serà accessible a persones amb recursos, la qual cosa és la antítesis de una promoció social.

- Els habitatges seran de venda. Per tant, sembla que es pretén obtenir en la operació unes plusvàlues que donin continuïtat a la supervivència de Promusa.


Així mateix, demanem a Promusa:

- Que respecti un recurs valuós com és un bosc en un lloc privilegiat i que és patrimoni de tots.

- Que promogui habitatges de lloguer en lloc de venda.

- Que elegeixi un terreny en el qual el cost de la construcció no sigui tan important.

- Que arribi a acords amb promotors que disposin d'habitatges desocupats.


Certament la gran perversió és:

- S'han de construir encara més habitatges en una situació en la qual hi ha 50.000 pisos buits a Catalunya?

- La posició del Mussol és construir, des de la lògica, una oposició activa que demostri que la promoció es basa en una irracionalitat que invalida la seva oportunitat i que correspon a altres intencions que les exposades com a valor social.

- Es parla de sostenibilitat, ecologia i biodiversitat, i s'actua fent justament el contrari. Heu calculat la petjada ecològica d'aquesta promoció?

ASSOCIACIÓ EL MUSSOL



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.