Crisi a les institucions


  • Comparteix:

Seguint unes reflexions que va iniciar Joan Ramon Armadàs jo tinc la meva opinió personal de per què tenim una crisi profunda de les institucions. Per culpa de qui les dirigeixen i les formen, per la poca preparació i poca professionalitat.

Si parlem de l'Església i veiem l'edat mitjana dels seus dirigents, superior als 70 anys, i que vénen d'una època en què entraven a l'Església o orde religiósa, que en la seva família passaven penúries econòmiques i era una forma d'assegurar-se un 'modus vivendi', sense menystenir tots aquells que se sentien cridats per la paraula de Déu.

En política tots aquells que s'inicien com a afiliats d'un partit polític i al cap dels anys, no per professionalitat o preparació, si no per mèrits 'polítics' es troben situats com regidors en un ajuntament i en una altra escala superior com a diputats i, en alguns casos, com a agraïment als serveis prestats, col.locats de ministres sense tenir experiència ni coneixements de la cartera que se'ls assigna.

I així podríem seguir amb la resta d'institucions. Fins ara, Guàrdia Civil, policies, militars, etc .. Vull dir amb això, sense generalitzar, que els polítics en arribar al poder lluiten per defensar el seu lloc de treball, amb un bon sou, i sense preocupar-se que és millor o pitjor per a la ciutadania, sinó pels seus interessos personals. Saben que tenen, com a mínim, quatre anys assegurats i faran el possible per seguir uns altres quatre anys sense importar-los el bé comú. Les estructures dels partits ja estan creades per aquesta continuïtat i, ¿com podem demanar-los que hi hagi una regeneració si és anar contra els seus propis interessos?.

A cap institució els interessa canviar res, estan acomodats en els seus privilegis i beneficis i encara que a vegades facin gestos contraris, saben que res es modificarà
Veiem ministres de Treball que mai han treballat, bisbes, cardenals que ens donant consells de la vida i han tingut una vida acotada, empresaris, banquers que l'únic que saben és estafar i robar per al seu bé propi o de les seves empreses i estan en llocs de màxima responsabilitat en empreses públiques i privades, responsables polítics en màximes institucions sense preparació ja no tan sols en les seves àrees, sinó en qualsevol actuació de la gestió en general.

En definitiva gran part del món estem en mans de veritables ineptes i a sobre no tenim el dret de fer-los fora quan ho fan malament, hem d'esperar quatre anys i a sobre la incultura de molts, serveix perquè tornin a ocupar els llocs de responsabilitat.

El que realment necessitem és una regeneració de la humanitat, m'incloc.

FERNANDO DE JUAN



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.