Qui té por de la gestió ciutadana?


  • Comparteix:

El passat 12 de febrer vam demanar un permís a l'Ajuntament per celebrar la 4a edició del 'Trona', festival musical gestionat per ciutadans que estimem la música. L'autorització es va demanar per al dia 16 de març i la resposta va arribar al cap de 30 dies d'haver-la demanat, només quatre dies abans de la celebració de l'acte. Discutir si aquesta demora es va produir per incompetència o per mala fe per part de l'equip de govern és irrellevant. El resultat és el mateix: lamentable i inacceptable.

Dins de l’autorització hi havia inclòs un plec d’exigències tècniques mediambientals i de seguretat que fa 20 anys ens haguessin estat impossible d’acomplir sense l’ajuda de l’Ajuntament; una ajuda que també en el present se’ns ha negat, al contrari del que passa a la majoria d’indrets on, si cal un limitador acústic, l’Ajuntament es fa càrrec de la despesa. Per sort, en els últims anys molts de nosaltres hem estat treballant de valent i hem esdevingut, a més de músics, tècnics de so, gestors culturals i coneixedors de totes les implicacions tècniques, mediambientals i burocràtiques que calen per dur a terme un festival com el 'Trona'. Ja no necessitem que cap tècnic ni cap polític ens tuteli, perquè en sabem més que qualsevol d’ells però, sobretot, perquè tenim una cosa que a ells els manca: la convicció i la implicació més enllà d’un sou.

L’únic que encara demanem a l’Ajuntament és un sostre, ja que encara no podem fer res contra el clima, tal com va quedar palès amb la pluja que va estar a punt de jugar-nos una mala passada. Cada dia que passa, està més clar que la casta que ens governa no té voluntat política de proporcionar aquest sostre a la ciutadania. Un sostre que ens pertany -per tant, des de ja haurem de començar a treballar per a proporcionar-nos-el nosaltres mateixos.

Ja no necessitem que ens paguin la música.
Ja no necessitem que ens paguin l’equip de so i llums.
Ja no necessitem que ens paguin els tècnics de so.
Ja no necessitem que ens paguin l’organització.

Quan arribi el dia que no ens calgui ni que ens paguin el sostre, aquell dia, potser ens haurem de plantejar si cal demanar permís a un equip de govern que no és capaç de fer una cosa tan senzilla com donar-lo en un termini raonable. No és una amenaça, és un fet.

Dissidència Sònica voldria agrair a La Guitza la seva col.laboració així com felicitar a tota la ciutadania que es va implicar en la celebració del 'Trona' per l’èxit del festival, és el vostre èxit.

Visca la Música!

Mori el mal govern!

DISSIDÈNCIA SÒNICA és un sindicat de músics locals



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.