Resposta del PSC al doctor Mont


Temes relacionats

L'abolició de l'esclavatge (30/set/12)

Federalisme i mort del PSC (27/set/12)


  • Comparteix:

Respectar les lleis que ens hem donat democràticament és el que fan els demòcrates. També crec fermament, com a demòcrata, que es poden posar en qüestió les lleis i es poden reformar quan la majoria ho cregui oportú, que no és el mateix que desobeir-les. Crec que acatar les lleis només quan ens interessa no és una actitud democràtica; una societat necessita que es respectin les lleis que ella mateixa s'ha donat. També és important que els representants polítics ho tinguin clar, ja que han estat escollits seguint la legalitat establerta.

Suposo que és conscient que el nostre sistema polític a Espanya és una democràcia (i així ho veu la resta del món). Els socialistes, com a demòcrates que som, no podem fer altra cosa que respectar les lleis vigents en aquest moment, ens agradin o no, i utilitzar els mecanismes democràtics per a poder canviar les lleis. Per tant, defensar que volem una consulta amb totes les garanties legals vol dir que volem una consulta amb totes les garanties democràtiques, no com les que es feien en el règim anterior. Precisament si es fa una consulta sense garanties que dona la llei (la vigent o una de nova) no es pot considerar democràtica, que és el que passava en el règim anterior. Com afirma vostè mateix al seu últim article 'Franco va convocar molts referèndums 'legals' i no per això eren molt democràtics', el règim de Franco no oferia les garanties perquè fossin consultes democràtiques. És ofensiu comparar la nostra postura amb el que es feia en el règim anterior. Ofèn a tots aquells companys que varen lluitar perquè al nostre país, entre d'altres coses, tothom es pogués expressar lliurement.

Un aclariment: el PSC no s'ha posicionat contra la realització d'un referèndum d'autodeterminació, només demana, i és el que han de fer els partits demòcrates, que es faci dintre de la legalitat. Això vol dir que si cal reformar les lleis ho fem. Tenim molts exemples al món per fer les coses bé, no cal que inventem res de nou per interessos partidistes. Tant el Sr. Rajoy com el Sr. Mas haurien de prendre nota i començar a negociar.

Per altra banda, Dr. Mont, considero que no cal atacar als que no pensen com nosaltres per a defensar les nostres idees. Quan vulgui ens seiem i parlem de democràcia, des del respecte i el rigor, segur que tots dos tenim molt a aprendre.

MICHAEL CÁCERES és primer secretari del PSC a Sant Cugat del Vallès



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.