Carta d'Amics de Pedra i Sang


  • Comparteix:

Dijous va finalitzar amb un gran èxit el Cicle de Lectures a la Fresca d'enguany dedicat a Pere Calders amb l'espectacle 'Nevares', adaptació i direcció d'Ignasi Roda, en clau de musical de la novel·la curta 'Aquí descansa Nevares' de Pere Calders. L'espectacle va reunir prop de 550 persones i una cinquantena d'intèrprets dalt de l'escenari a l'espai dels Castanyers, darrere del Monestir.

Un públic que va vibrar amb la música i l'emocionant història d'un grup de gent que viu en barraques i davant una inundació decideix anar a viure als panteons del cementiri dels rics creant una ciutat utòpica.

Des de l'organització valorem molt positivament les lectures d'enguany, molt especialment la implicació de la família Calders. La seva presència ha estat constant a totes les Lectures i els tres fills Raimon, Glòria i Tessa i nombrosos néts ens han acompanyat en aquesta singladura.

Un agraïment a la Tessa Calders que ens va concedir el privilegi de l'estrena absoluta de l'obra inacabada de Calders 'Taula rodona' i als quatre autors que li han donat un final: Piti Español, Josep M. Jaumà, Víctor Alexandre i Ignasi Roda. Un espectacle que sota el títol de 'Em dic Pere i dos cognoms més' amb dramatúrgia i direcció de Dolors Vilarasau va assolir un gran èxit i va despertar l'interès de diversos mitjans audiovisuals i de premsa escrita.

Firduqui ens va oferir la possibilitat de descobrir la faceta mes inquietant de Pere Calders, aquella que l'aproxima a un altre mestre de la narració curta, Allan Poe. Amb una selecció de contes de Dolors i Martina Vilarasau i amb el fil conductor del personatge d'un mag, varem poder assistir a un espectacle inquietant ple de tendresa i poesia, i amb molt sentit de l'humor. A més de constatar el gran nivell actoral del planter santcugatenc.

Les lectures coordinades per Dolors Vilarasau han reunit enguany un total de 1500 espectadors, han comptat amb tres estrenes absolutes i han participat un total de 73 intèrprets i col·laboradors que han actuat de manera desinteressada. Agrair també la col·laboració dels patrocinadors, mitjans de comunicació com Cugat.cat, i d'una manera molt especial de l'Ajuntament de Sant Cugat i a la Institució de les Lletres Catalanes.


Gràcies a tots vosaltres hem pogut aconseguir la màgia d'aquestes tres nits a la fresca.

Amics de Pedra i Sang, organitzadors del cicle de lectures



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.