Crida a un alto el foc permanent als territoris ocupats palestins i a Israel


  • Comparteix:

Els serveis d'emergència busquen víctimes després d'un bombardeig a Gaza / Foto: ACN - WHO

Els serveis d'emergència busquen víctimes després d'un bombardeig a Gaza / Foto: ACN - WHO

Estem presenciant un malson de mort, dolor i destrucció insondables als Territoris Palestins ocupats, especialment a Gaza, i a Israel. Milers de persones han resultat mortes, ferides, desplaçades, segrestades o privades de llibertat. La majoria són població civil: homes, dones, nens i nenes innocents.

Més de 16.000 persones han perdut la vida (més del 40% nens i nenes), gairebé 42.000 estan ferides, 1,7 milions desplaçades, 207 membres del personal mèdic han mort, així com 65 periodistes i més de 100 treballadores i treballadors de les Nacions Unides. Famílies senceres han desaparegut.

A Gaza, l'aigua, els aliments, el combustible, els subministraments mèdics i fins i tot les bosses per a cadàvers estan esgotats o a punt d'esgotar-se a causa de l'escalada de violència i el bloqueig imposat. L'ONU adverteix que la gent aviat començarà a morir de deshidratació i que ja hi ha signes de desnutrició entre les nenes i els nens. Segons les Nacions Unides, el subministrament d'aigua i menjar és pràcticament inexistent i la població s'enfronta a la possibilitat immediata de morir de gana.

Barris sencers de Gaza han estat destruïts i reduïts a runa. La població palestina que cerca seguretat no té on anar. No hi ha refugi ni llocs segurs a tota la Franja de Gaza. Moltes persones que s'han desplaçat forçosament des del nord fins al sud, després de l'ordre de reubicació de l'exèrcit israelià, han estat bombardejades o atacades en la seva fugida o una vegada arribades al sud.

Estem davant d'una catàstrofe humanitària de proporcions descomunals. És la nostra responsabilitat col·lectiva actuar. És l'obligació moral i legal de la comunitat internacional actuar per preservar i protegir les vides de la població civil de Gaza i garantir el dret a rebre assistència humanitària.

Avui, unim les nostres veus i fem una crida als caps d'Estat i de Govern, a la Unió Europea i al Consell de Seguretat de l'ONU iva les parts implicades per prioritzar la preservació de la vida humana per sobre de tot.

Per això, demanem, implorem, exigim un alto el foc immediat permanent. Un alto el foc que ha de respectar el dret internacional humanitari, i permetre el següent:
  • Protegir immediatament tota la població civil dels Territoris PalesOns ocupats i d'Israel, especialment nens i nenes.

  • Facilitar el lliurament d'assistència vital, inclosos els aliments, l'aigua potable, els subministraments mèdics, el combustible i la represa del subministrament d'electricitat i Internet a Gaza, a més del pas segur del personal mèdic i humanitari.

  • Permetre que l'ajuda humanitària arribi a les instal·lacions de l'ONU, escoles, hospitals i instal·lacions sanitàries del nord de Gaza i comprometre's a protegir les vides del personal humanitari i mèdic en tot moment.

  • Permetre que les i els pacients en condicions críOques siguin evacuats mèdicament per a la seva atenció urgent.

  • Acabar amb el desplaçament forçós de civils altament vulnerables.


  • El Consell de Seguretat de l'ONU, el Secretari General de l'ONU i tots els lideratges mundials han de prendre mesures immediates per garantir que un alto el foc permanent entri en vigor. L'alto el foc permanent continua sent la nostra única opció per evitar més pèrdues de vides civils i una catàstrofe humanitària encara més gran. Si fracassem, una taca inesborrable quedarà per sempre en la nostra consciència col·lectiva. Les conseqüències per a tota la humanitat seran terribles i incalculables.

    La població civil no pot ésser víctima d'un càstig col·lectiu. Les famílies necessiten una oportunitat d'enterrar i plorar els seus morts i pensar en una vida futura en pau. És necessari aturar el cicle de violència contra persones innocents.

    Moltes gràcies.

    Signen el text: Acción contra el Hambre, Asamblea de Cooperación por la Paz (ACPP), AIPAZ, Alianza por la Solidaridad - ActionAid, Amnistía Internacional España, Cesal, Educo, Farmamundi, Greenpeace España, IECAH, Instituto Novact de Noviolencia, ISCOD - Sindicalistas sin fronteras, La Coordinadora de ONGD de España, Médicos del Mundo España, Médicos Sin Fronteras, Medicus Mundi, Movimiento por la Paz -MPDL-, Mundubat Fundazioa, ONG Rescate, Oxfam Intermón, Paz con Dignidad, Plan Internacional, Save the Children.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.