Reclamacions de veïnes i veïns del barri de Coll Favà


  • Comparteix:

Imatge del barri de Coll Favà / Foto: Localpres

Imatge del barri de Coll Favà / Foto: Localpres

Els que signem aquesta carta som un grup de veïnes i veïns de Coll Favà que desitgem manifestar la nostra preocupació per la forma com es gestiona l'espai públic al nostre barri.

En primer lloc, volem deixar clar que ens sentim interpel·lats per fer de Sant Cugat un municipi integrador, que faci de l'harmonia i la convivència entre els ciutadansun signe d'identitat. Una ciutat viva, culturalment dinàmica, amb una vida comunitària i associativa rica que sigui compatible amb el respecte per l'entorn natural i el descans a les seves llars, un dret principal de totes les persones.

Per aquesta raó volem manifestar públicament que vivim amb preocupació la forma com es gestiona l'espai públic al nostre barri, i que estem en profund desacord amb algunes de les actuacions. En concret:

La fira d'atraccions de la Festa Major. Aquesta és una activitat molt invasiva, molesta i extremadament sorollosa. Ja fa molts anys el barri va demanar, atesa la seva singularitat, que la fira tingués un caràcter rotatori en el territori. Aquesta petició recordem que va ser acceptada per l'equip de govern de llavors, i es va arribar, fins i tot, a celebrar en altres indrets. Entre els acords es va estipular que la ubicació al mateix indret seria de màxim de 2 anys i es determinarien altres indrets en el municipi. Malauradament, això fa anys que s'ha oblidat i s'incompleix. De nou, expressem amb claredat, la nostra convicció de contribuir a la vitalitat del nostre poble i de viure la festa gran al barri, com ha de ser. Ara bé la fira d'atraccions situada a escassos metres dels habitatges, amb una durada de pràcticament una setmana i uns nivells sonors excessius no és l'activitat que volem cada any i per sempre al nostre barri.

Els concerts que de forma reiterada es realitzen als jardins del Monestir. Aquestes són activitats que tenen lloc, normalment, durant la nit i fins a hores de la matinada. Pensem que la idiosincràsia residencial del nostre barri demana que es regulin i que en cap cas sigui l'espai on se celebrin de forma habitual. Pensem que durant aquest mes de juny de 2022 vam acollir en aquest espai tres caps de setmana seguit de concerts (concert punk, setmana jove i festival de música negra), alguns d'ells de 2 o 3 nits.

El descans dels veïns és el dret principal que ha de respectar-se i més quan les altes temperatures, que s'han instal·lat, demanden mantenir finestres obertes. Moltes ciutats es troben amb la mateixa situació de fer compatibles els usos de l'espai públic i, algunes d'elles, en base al consens i la intel·ligència en la gestió ho han aconseguit. Demanem, doncs, que es realitzi aquest esforç i no s'opti per la sortida fàcil de fer de Coll Favà i dels Jardins del Monestir la sala de concerts a l'aire lliure.

A més, la proximitat del Centre d'Atenció Primària (CAP) i el servei d'urgències del mateix, considerem que no és l'espai més idoni per celebrar-hi, de forma periòdica, activitats que generen una alt nivell d'impacte sonor.

Per tot això que hem exposat els fem una sèrie de propostes amb l'ànim de millorar l'ús de l'espai públic.

Primer. Acordar que la Fira d'Atraccions de la Festa Major tindrà caràcter rotatori atesa la seva singularitat i molèstia que genera en barris residencials. S'acordarà anualment la seva ubicació.

Segon. S'establirà un pla per a les activitats de concerts a l'espai públic que contempli diverses ubicacions. Se'n limitarà, a màxim dos concerts l'any, la repetició a un mateix indret per tal de fer-ho compatible al màxim amb el dret al descans dels veïns i veïnes. S'informarà directament amb antelació suficient als veïns i veïnes afectats. En cap cas l'activitat podrà durar més d'una nit.

Tercer. Els barris que acullin a aquestes activitats tindran un reforç immediat dels serveis de neteja i manteniment municipals. Així com també de manteniment i, en el seu cas, reposició de l'arbrat i zones verdes, que en molts casos queda en estat de deixadesa. L'objectiu és restablir immeditadament l'ordre i la netedat.

Esperem que aquesta carta sigui acollida amb respecte per les aportacions positives que conté i la implicació amb la vida ciutadana. Esperem també rebre la sensibilitat dels nostres governants i posar fil a l'agulla a la necessitat d'establir consensos en la utilització de l'espai públic, un espai que és de tots, que tots hem de poder usar en equilibri amb els que hi vivim.

Volem manifestar que el President de l'Associació de Veïns de Coll Favà, Sr. Antonio Lucas, coneix i dona el seu consentiment a aquesta iniciativa cívica. Mostrem tota la nostra disponibilitat a parlar i negociar els detalls del que els proposem.

FRANCISCO ATIENZA és veí de Coll Favà



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.