Valoració de les dades sobre seguretat de la 44a onada de l'Observatori Sociològic


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un cotxe de la Policia Local / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'un cotxe de la Policia Local / Foto: Cugat Mèdia

Les dades que ens ofereix la 44a onada de febrer de 2022 de l'Observatori Sociològic que publica l'Ajuntament de Sant Cugat i que Cugat Mèdia ha fet difusió per les xarxes torna a situar en un molt bon nivell a la ciutat de Sant Cugat en molts àmbits, sent una ciutat en la que els seus habitants valorem amb un 8 sobre 10 la satisfacció de viure en la mateixa.

Malgrat que aquesta valoració és bona, hi ha marge de millora. I un dels exemples més clars el tenim en àmbits de govern com la seguretat en sentit ampli no només centrats en la seguretat ciutadana, que treu una mala dada passant de ser el 4t problema (13%) al 3r problema (14,9%) que més preocupa a la ciutadania santcugatenca.

Els principals aspectes negatius que afecten a la seguretat ciutadana directament i que apunten els enquestats són els robatoris que es produeixen, fets objectius quantificables que poden pujar o baixar segons els períodes que es comparin. Altra qüestió és el tractament que es realitza de la percepció d'inseguretat que generen els fets delictius, el seguiment i empatia cap a les víctimes i la comunicació de les estratègies i consells que ajudin a millorar la percepció.

Destacar quins són els aspectes negatius que apunta la ciutadania en les dades i que afecten a la seguretat i la seva percepció en sentit ampli. Els enquestats apunten a que hi ha incivisme en el comportament d'usuaris de bicicletes i patinets, això afecta a la percepció de seguretat de la mobilitat dels vianants, també ens aporta aquesta onada que manquen efectius de policia fent patrullatge a peu i ens apunta que hi ha percepció d'inseguretat en les zones d'oci de la ciutat.

Una qüestió que afecta molt a la millora de la percepció de la seguretat en sentit ampli és la manca de neteja o percepció de que hi ha brutícia i mal manteniment dels elements de recollida de la brossa domiciliària.

Poder moure's amb facilitat per la xarxa viària local és una altra de les altes preocupacions si no la més gran que la ciutadania expressa en aquesta onada i que també genera percepció d'inseguretat viària per la manca d'una bona senyalització i presència d'agents policials regulant el trànsit en llocs conflictius en hores conflictives o en el seu defecte posant els mitjans tècnics necessaris per reduir l'impacte negatiu sobre la ciutadania que produeix aquesta problemàtica. Una problemàtica aquesta que pot anar lligada al 5,2% manifestat com a preocupació de la sobrepoblació de la ciutat de Sant Cugat que passa del 13è al 10è lloc tot i que amb el mateix valor que l'onada anterior.

Queda menys d'un any de mandat local i els deures seguint les dades de l'observatori són clars, malgrat tot, un 41,9% dels enquestats creu que la ciutat millorarà en el proper any.

JOAN CARLES DE BLAS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.