2 anys sense equips de Policia de barri


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

La presència d'equips de Policia Local als barris de la ciutat és l'assignatura pendent de tots els governs municipals i regidors i regidores que ha hagut a Sant Cugat. Parlis amb qui parlis, amb qualsevol veí o veïna dels diferents territoris coincideix en el denominador comú, l'absència en termes generals.

Veure passar un vehicle policial per qualsevol dels carrers dels territoris del municipi no és aplicar el que la llei 4/2003 del sistema de seguretat pública de Catalunya determina en el seu article 28 punt 3 pel que fa referència a la Policia Local com a policia comunitària i punt 4 que han de fer conjuntament els cossos de Policia Local i els Mossos d'Esquadra, i que es resumeix en policia de proximitat.

Al policia de proximitat cal veure'l patrullant a peu, en parelles, equipats amb el material necessari, trepitjant els barris, a peu de carrer, contactant amb els comerços, teixit associatiu, parlant i recollint demandes dels veïns i veïnes i exercint el control formal democràtic del territori, fent prevenció, teixint complicitats per fer coparticipar el veïnat en la coproducció de solucions de seguretat i convivència als diferents barris, implicant la resta d'àrees municipals en la solució ràpida i efectiva dels problemes detectats.

Per desenvolupar un pla de policia de barri a la ciutat, que pot ser per fases, com a tot arreu, s'han de donar molts requisits segons sembla, que a Sant Cugat no es donen. Assignatura pendent.

No es tracta d'omplir la ciutat de policies com molts poden pensar en negatiu, es tracta de gaudir d'un servei de forma estratègica pel qual paguem impostos, que té una important dotació pressupostària al capítol 1 i que només el veiem malauradament actuar, en termes generals de forma reactiva. En definitiva, quan ha passat un fet negatiu per a la vida quotidiana d'alguna ciutadana o ciutadà.

Estarem dos anys més sense equips de policia de barri a Sant Cugat?

JOAN CARLES DE BLAS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.