Partits polítics versus associacions cíviques


  • Comparteix:

Ens estem apropant al moment de la veritat: posicionar-nos cadascú davant la possibilitat de independitzar-nos d'Espanya. Per un costat ens hi empenyen entitats com l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Procés Constituent (a mes d'altres) amb idees de quin tipus de societat ens espera si ho sabem fer bé.

Per l'altra, els partits polítics que per la seva pròpia essència van variant el seu discurs segons el mercat dels vots. Si per guanyar vots cal canviar l'argumentari, es fa i prou. Amb això vull dir que la independència no pot venir de la ma dels polítics professionals (partits). Ara bé, tota vegada que necessitem la seva 'representació' hem d'aconseguir el clima social que els faci sumar-se al carro nostre.

Hi ha una entitat que té la mà trencada en això de congregar masses i omplir locals des de fa tres anys: ANC. Més recentment s'ha sumat Procés Constituent amb molta més càrrega ideològica, però, no tant a l'hora de portar gent al carrer. Altres entitats (que hi son) no tenen tant poder de convocatòria. Podrem sumar esforços?

En tot procés independentista hi ha una confrontació dretes/esquerres. En el nostre cas, en no haver-hi armes, seran els vots els que decidiran. Podrem confluir i anar junts amb un mínim de drets socials per un costat i un màxim de poder econòmic per l'altre com a punt de partida per després, en llibertat, que els vots decideixin tirar més a la dreta o a l'esquerra?

Per això cal un reciclatge urgent dels partits, sobre tot de Convergència Democràtica de Catalunya. Els que acumulem anys recordem les eleccions del 1980 quan es presentaven com a seguidors de la socialdemocràcia sueca. Les noves generacions s'ho imaginen?

Roger Caballé



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.