Declaració del Procès de Sant Cugat sobre l'abdicació del rei


  • Comparteix:

L'assemblea de Sant Cugat del Procés constituent fa una crida a la població per manifestar el seu rebuig a la Monarquia i aprofitar aquesta inesperada escletxa en el sistema per exigir l'obertura d'un autèntic Procés Constituent. Necessitem un nou model de societat més democràtic, més just, més igualitari, més sostenible que doni sortida a les actuals contradiccions del sistema capitalista que en forma de crisi, de precarietat, d'atur, de manca d'expectatives de futur pels joves ha provocat un autèntic terrabastall a la nostra societat.

Vivim en un sistema que es permet el luxe suïcida de prescindir de la capacitat de treball d'un terç de la població en el seu funcionament econòmic mentre la part privilegiada de la societat no para d'acumular més i més riquesa. La necessitat d'una societat més democràtica, en un procés d'aprofundiment continu, xoca de ple contra la Institució Monàrquica.

És completament inacceptable que el cap de l'estat depengui de la descendència biològica d'una determinada família sense cap legitimació democràtica. L'abdicació del rei Juan Carlos I obre un escenari nou a la política espanyola que es pot interpretar com un moviment estratègic del poder davant de les esquerdes que l'actual sistema polític i econòmic presenta.

El resultat de les eleccions europees amb el dramàtic retrocés del bipartidisme, l'ascens meteòric de Podemos (del que estem molt contents) i el triomf d'una força independentista a Catalunya marca un escenari polític nou ple d'incertitud pels poderosos. La consulta prevista al 9 de novembre a Catalunya els té molt preocupats i davant d'aquest escenari d'ensorrament de l'antic sistema hem d'esperar nombrosos moviments polítics encaminats a defensar aferrissadament l'actual statu quo.

Per tant, ara és el moment de l'acció política per fer possible el canvi profund que és necessari per anar assolint la societat que desitgem. Donem suport a les mobilitzacions encaminades a assolir un sistema republicà convocades en tot l'Estat i pensem que des de Catalunya estem en una mateixa lluita per una nova societat.

Salut i República!

PROCÉS CONSTITUENT



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.