Foto: Adobe Stock
La Generalitat i la Fundació Pau Casals recorden l'exili del músic català a l'Arxiu Nacional de Catalunya
El secretari de Relacions Institucionals i Participació, Josep Vendrell, participarà demà en la inauguració de "Pau Casals i l'exili (1939-1973)" a l'Arxiu Nacional de Catalunya. Es tracta d'una exposició que recull el període de l'exili de l'artista i explica el seu suport a les organitzacions d'ajuda als exiliats. La mostra, la coprodueixen la Fundació Pau Casals, la Direcció General de la Memòria Democràtica i l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans (Dep. Interior, Relacions Institucionals i Participació).
L'acte d'inauguració també comptarà amb la participació del director de l'ANC, Josep M. Sans Travé, el director general de Patrimoni Cultural, Josep M. Carreté i la directora de la Fundació i Museu Pau Casals, Pepa Domingo.
"Pau Casals i l'exili (1939-1973)" dóna a conèixer Pau Casals com un exemple de gran figura de l'exili i mostra el seu vessant d'exiliat actiu a través de les nombroses manifestacions i accions d'ajuda als refugiats, així com el compromís polític i a favor dels drets humans que va demostrar el gran músic. La mostra recopila per primer cop documentació inèdita i detalla la col·laboració de Pau Casals amb les organitzacions d'ajuda als refugiats i exiliats de la guerra civil entre 1939 i 1973. Aquests documents contenen llistes de donacions, cartes adreçades a d'altres exiliats, fotografies, etc.
L'exposició, instal·lada fins ara a la Fundació Pau Casals (el Vendrell), es podrà veure a l'Arxiu Nacional de Catalunya fins al 30 de juny. Després itinerarà per Granada, Prada de Conflent, París, Santo Domingo, República Dominicana i Cuba.
DATA: Del dijous 10 d'abril fins al dijous 1 de gener, 19:00h
LLOC: ANC
ORGANITZA: ANC
Lloc: Sala de plens de l'EMD de Valldoreix
Lloc: Casal Mira-sol (c. de Mallorca, 42)
Lloc: L'Ateneu (av. de Gràcia, 16)