Foto: Cugat Mèdia / L'activitat tindrà lloc a la Casa de Cultura
Després del documental, col·loqui amb la protagonista del documental, Sifa Suljic; i el coproductor i guionista, Joan Salicrú.
La Sifa Suljic, nascuda a Susnjari, població veïns de Srebrenica, va arribar a Sant Celoni com a refugiada, fa ara 29 anys, gràcies a la mobilització solidària que es va produir a Catalunya durant la guerra de Bòsnia. Tots els seus records viuen en la vella cinta de VHS que li va enviar la seva família poques setmanes abans de la tragèdia. Els seus dos germans, Muamer i Nezir, així com el seu pare, Hakija, van desaparèixer durant la massacre que va tenir lloc en aquesta població de l’est de Bòsnia el 1995. Perpetrada per l'exèrcit serbobosnià comandat per Ratko Mladic, aquests fets es consideren el genocidi més gran ocorregut a Europa des de la fi de la Segona Guerra Mundial. Del pare i d'en Muamer n'ha pogut enterrar parcialment les restes, però d'en Nezir, el germà gran, encara no se'n sap res. 25 anys després del final de la guerra de Bòsnia (1992-1995), la Sifa viatja de nou al seu país natal, acompanyada del seu fill Anel, per intentar trobar les restes d'en Nezir i, sobretot, per explicar al seu fill com va ser possible que esclatés aquella explosió d'odi entre els que fins llavors havien conviscut com a bons veïns.
Activitat gratuïta i sense reserva prèvia.
Amb motiu del Dia mundial de les persones refugiades (20 de juny) es vol visibilitzar i garantir els drets de les persones desplaçades a través de la campanya 'Siguem refugi: per un món sense camps'.
El programa del Dia mundial de les persones refugiades es pot consultar en aquest enllaç
DATA: dijous, 9/jun/22, 19:00h
LLOC: Casa de Cultura
ORGANITZA: Ajuntament
Lloc: Casa de Cultura
Lloc: Escola Municipal Victòria dels Àngels i Conservatori de Sant Cugat