Foto: Ajuntament
Del 10 de novembre al 20 de novembre
Formació asincrònica a realitzar en un termini de 10 dies aprox.
Entendre com reaccionem els humans en situacions crítiques permet comprendre i acceptar el que fem, cosa que pot servir per aprendre a controlar-nos i atendre millor les necessitats de les víctimes o de persones en situació de vulnerabilitat que estan passant per situacions estressants (problemes econòmics, soledat, sense sostre, etc.).
Durant la formació es combina la descripció teòrica sobre les reaccions bàsiques dels humans en situacions molt estressants (canvis fisiològics, psicològics i socials) i què fer per abaixar l’estrès amb exercicis pràctics. Per poder ajudar és necessari que la persona que ajuda es conegui, tant les seves reaccions, capacitats com límits. Així, els exercicis pràctics tenen una doble perspectiva:
- Reflexionar sobre un mateix/a.
- Reflexionar sobre les persones que s'atenen.
És, durant la comprensió de les diferències i igualtats entre 'la meva perspectiva i les meves vivències' comparada amb les 'dels altres', quan la persona desenvolupa més la capacitat de posar-se en la pell de l'altre/a: l'empatia. Un requisit fonamental per establir una bona relació d'ajuda.
Més informació i inscripcions: XCCP Xarxa de Centres Culturals Polivalents
Consulta l'oferta formativa gratuïta dirigida a totes les entitats registrades a Sant Cugat, d'octubre a novembre: Ajuntament de Sant Cugat
DATA: dimecres, 10/nov/21, 10:00h
LLOC: Formació online
ORGANITZA: Ajuntament
Lloc: Museu del Monestir