Foto: Adobe Stock
Durant l'acte es projectarà un documental amb entrevistes amb alguns dels autors dels dibuixos. L'exposició consta d'una mostra de còpies de dibuixos en paper i pintats amb llapis de colors fets per nens que havien patit una duríssima experiència: la Guerra Civil espanyola.
Durant la guerra (1936-1939) es van evacuar molts infants de les zones més conflictives per traslladar-los a colònies establertes en altres llocs més segurs d’Espanya i d’Europa. Aquestes colònies infantils republicanes van ser creades pel Ministeri d’Instrucció Pública i el Comitè d’Evacuació perquè els infants no només estaven lluny de la guerra sinó que se’ls oferia educació i unes bones condicions sanitàries i higièniques. En un primer moment, van ser famílies les que van acollir aquests infants refugiats, però l’allargament i la gravetat del conflicte va fer necessària la creació del sistema de colònies fixes ubicades en edificis abandonats o requisats pels consells locals i habilitats per acollir els infants.
El Ministeri d’Instrucció Pública, en col·laboració amb diferents institucions, va guardar un gran nombre de dibuixos fets en aquestes colònies per nens i nenes d’entre 5 i 15 anys. Es van guardar amb la intenció de donar a conèixer la situació espanyola durant la guerra i també per captar fons per ajudar al manteniment de les colònies.
L'exposició es podrà visitar fins a mitjans de juliol.
Horari: dilluns i dijous, de 16 a 19 h.
DATA: dijous, 24/mai/18, 19:00h
LLOC: Espai Comú (C. de Sant Jordi, 5)
ORGANITZA: Espai Comú
Lloc: Casa de Cultura
Lloc: Escola Municipal Victòria dels Àngels i Conservatori de Sant Cugat