Foto: Cugat Mèdia
L'alcaldessa, Mercè Conesa, inaugura l'estand de Sant Cugat dins el SCWC’16.
Sant Cugat presenta el seu projecte de ciutat Innovadora a l'Smart City Expo
Innovació, coneixement i vinculació ciutadana. Sant Cugat és una ciutat en moviment constant. En els darrers 50 anys la seva transformació ha estat espectacular, passant de ser un petit poble a convertir-se en una ciutat moderna, competent i referent en aspectes econòmics, socials i ambientals. I seguim evolucionant. Aquest canvi constant ens obliga a estar al dia i innovar, i representa un estímul permanent. La innovació és transversal i impregna les dues vessants de la ciutat: la humana i la urbana. També l’administració, que compta amb una estratègia integral basada en:
- L’existència de moviments ciutadans proactius que impulsen noves lògiques socials que prenen una nova dimensió gràcies a la cultura digital.
- La innovació tecnològica, impulsada tant per empreses com per persones emprenedores o la mateixa administració pública
- La captació i explotació de dades com a font de coneixement
- La col·laboració público-privada per a la configuració d’un nou model de ciutat eficient i sostenible.
A l'Smart City expo es presentaran dos projectes innovadors que exemplifiquen per què Sant Cugat és una ciutat innovadora.
LIBRARY LIVING LAB
Un espai per a la transferència de coneixement
La Biblioteca Miquel Batllori de Volpelleres, a Sant Cugat, acull el Library Living Lab, un espai públic per a la vinculació ciutadana i l’exploració del nexe entre cultura, coneixement i tecnologia.
Aquest projecte és possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat, l’Associació de veïns de Volpelleres, el Centre de Visió per Computador, la Universitat Autònoma i la Diputació de Barcelona.
Amb la gestió del CVC, l’L3 s’ha convertit en un hub on la ciutadania és qui pren les decisions sobre programació d’activitats i experimentació de primera mà. A més, les empreses tenen la possibilitat de testejar els seus prototips directament amb el seu públic objectiu.
La innovació és en la gestió dels recursos, la presa de decisions i l’ús de l’espai públic per part de la ciutadania, que pren la iniciativa a l’hora d’escollir projectes i programacions que tinguin lloc al Living Lab.
CITY INFORMATION MODELING
La ciutat en digital
L’aplicació de la metodologia CIM als serveis urbans de Sant Cugat unificarà la informació existent i futura per a cada un dels àmbits de serveis urbans (recollida i neteja viària, enllumenat, clavegueram, via pública, parcs i jardins, mobilitat i xarxes de telecomunicacions, telefonia, electricitat, aigua potable i gas) en una base de dades única. En navegar a través de l'espai recreat pel CIM, serà més senzill obtenir tota la informació necessària per a la planificació i l'anàlisi. El CIM fa possible:
- Construir una visual 3D del municipi amb tots els elements urbans sobre una única base de dades.
- Inventariar tots els elements que componen els serveis urbans.
- Obrir una finestra a la ciutadania per compartir informació d’interès públic.
- Agilitzar processos d’obertura i tancament d’incidències.
- Localitzar fàcilment els punts crítics en cada un dels serveis i en obres executades, presents i futures.
- Preveure inversions i consums energètics en matèria de manteniment, etc.
DATA: Del dimarts 15 de novembre fins al dijous 1 de gener, 16:00h
LLOC: Smart City Expo (Av. Reina M. Cristina, s/n - Barcelona - pavelló 2)
ORGANITZA:
Lloc: Museu del Monestir