Del 13 d'abril al 10 de juliol. Exposició itinerant. Inauguració a càrrec de la tinenta d’alcalde de Cultura, Coneixement i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny. El catedràtic de Prehistòria de la Universitat de Barcelona i comissari científic de la mostra, Josep Maria Fullola, farà una visita comentada.
Els últims neandertals van poblar el sud de la península Ibèrica fa entre 35.000 i 28.000 anys. Al voltant dels neandertals, de la seva forma de vida, de les seves creences, de la seva tecnologia, i de la recerca arqueològica duta a terme fins al moment, el Museu del Monestir de Sant Cugat acull l’exposició ‘Neandertals a Catalunya’, una mostra que fa una revisió didàctica sobre la presència d'Homo neanderthalensis al món i més concretament a Catalunya, on recentment han aparegut fòssils que han fet replantejar la presència d'aquests homínids a les nostres terres. A l'exposició es responen interrogants com: què menjaven, quin era el seu entorn, com es van descobrir, quines creences tenien, els lligams genètics que podem tenir amb ells, etc.
La mostra també explica que a Catalunya tan sols hi ha dos jaciments on s’hagin trobat restes humanes de neandertals: una antiga pedrera al Pla de la Formiga, a prop de Banyoles (Pla de l’Estany), i la cova del Gegant, al terme municipal de Sitges. A més, la cova del Mollet (Serinyà, Pla de l’Estany) ha proporcionat una resta que no s’ha pogut determinar si correspon a un neandertal o bé a un preneandertal.
DATA: Del dimecres 13 d'abril fins al dijous 1 de gener, 19:30h
LLOC: Museu del Monestir
ORGANITZA: Universitat de Barcelona, Ajuntament de Sant Cugat
Lloc: Carrer d'Alfons d'Aragó
Lloc: Carrer d'Alfons d'Aragó