Amb l'assistència de la regidora d'Educació, Esther Salat. L'art pot ser una eina de primera magnitud per educar en valors i per potenciar la integració de persones amb necessitats educatives especials. Jornada d'intercanvi d'experiències entre docents i artistes plàstics que treballen en la relació entre la creació artística i la solidaritat.
La trobada comptarà amb una introducció a càrrec del psicòleg Ismael Guzmán, llicenciat en pedagogia en arts escèniques i psicòleg del Taller Jeroni de Moragas, que ha participat en diferents projectes d'investigació relacionats amb l'art. A continuació, s'exposaran quatre projectes concrets vinculats tant al cas de persones amb discapacitat com, de manera més global, a l'educació en valors a través del dibuix i la pintura:
- 'Fem un Museu', a càrrec d'Helena Minuesa, llicenciada en Humanitats, màster en gestió del patrimoni cultural i tècnica d'educació dels Museus de Sant Cugat.
- 'DIS capacit ART visual 1.0' a càrrec d'Olga Martínez, pedagoga amb postgrau en didàctica d'arts plàstiques i ceramista.
- 'Windown' a càrrec de Gusti Rosemffet, il·lustrador, premi Nacional i Premi Lazarillo d'il·lustració.
- 'Les arts plàstiques i l'educació en valors' a càrrec d'Helena Roc, llicenciada en belles arts, professora de pintura d'infants i adults, actriu i directora de teatre. Helena és col·laboradora d'Educació Sense Fronteres.
- 'DENIP Dia Escolar de la No Violència' a càrrec d’Eva Navarro llicenciada en Belles Arts, professora del Taller Triangle i creadora de l'activitat artística del DENIP.
La sessió està oberta a docents d’arts plàstiques de primària i secundària de Sant Cugat, professorat de tallers d'art per infants i adults, mestres i terapeutes d’educació especial.
L'objectiu és proporcionar a tots/es aquests/es professionals eines i metodologia adequades per saber com integrar a l'alumnat que, ja sigui per tenir algun tipus de discapacitat o per altres raons, presentin necessitats educatives especials.
Aquesta iniciativa forma part dels tallers que s'emmarquen dins del programa 'Des-Iguales', un projecte que ESF desenvolupa a diferents comunitats autònomes amb el cofinançament de l'AECID (Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament) per fomentar el respecte a la diversitat i la tolerància dins la nostra societat.
Les persones interessades en assistir a la trobada han de confirmar assistència indicant el nom i centre on treballen a entretallers@santcugat.cat
DATA: Del dimarts 11 de març fins al dijous 1 de gener, 18:00h
LLOC: Museu del Monestir
ORGANITZA: Educació Sense Fronteres i Ajuntament