La mala insonorització de La Unió provoca maldecaps al veïnat

Els veïns es queixen del soroll que suporten quan hi ha assajos, activitats programades i quan sona l'alarma de matinada


Temes relacionats

La Unió Santcugatenca aposta per una 'gestió comunitària' del teatre i la Sala Clavé (18/oct/24)


  • Comparteix:

Imatge de la nova seu del Teatre la Unió / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge de la nova seu del Teatre la Unió / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El veïnat del Teatre La Unió es queixa del soroll. Els assajos de les entitats entre setmana, les activitats del cap de setmana i una alarma que salta aleatòriament provoquen el descontentament dels habitants dels habitatges adjacents a l'equipament municipal. Un dels afectats, Ruben Marimon, lamenta que la nova seu de l'entitat estigui 'mal insonoritzada' i que s'hagi deixat 'inacabada'. Des de l'Ajuntament han explicat a Cugat Mèdia que estan en contacte amb un dels veïns afectats i que tenen previst fer medicions de soroll dins del seu habitatge.


La situació, coneguda per l'equip de govern, té difícil solució, almenys, a curt termini. Mentre no es millori la insonorització de l'equipament, les entitats seguiran assajant i les activitats programades se seguiran celebrant. L'únic problema que s'ha solucionat és el de l'alarma que saltava cada setmana de matinada; aquesta, directament, s'ha deixat desactivada.

Els bastoners, al menjador de casa

"Les 9.37 h del vespre i seguim picant", comenta Marimon a l'àudio que va gravar, un dijous, des del menjador de casa seva. El santcugatenc no entén per què un espai destinat a l'assaig d'entitats de cultura popular no ha estat degudament insonoritzat.

El problema s'agreuja pel fet que, segons diu Marimon, "les entitats no respecten els horaris d'assaig", cosa que prolonga el patiment acústic del veïnat.

Els Bastoners conformen una de les seccions de La Unió, coneixedora de la problemàtica. El president de l'entitat, David Pujol, ha explicat a Cugat Mèdia que l'aïllament acústic era un requisit a complir de la Sala Clavé en el projecte arquitectònic. "Si no és així és que algú no ha fet bé la seva feina.

Mesurament del nivell sonor

Per corroborar la problemàtica, l'Ajuntament va mesurar, un cap de setmana de juliol, el nivell sonor que pateixen els veïns des de diferents habitatges propers a La Unió. "Un cap de setmana en el qual, casualment, no hi va haver cap activitat, encara que n'hi havia de programades", lamenta Marimon.

Segons explica el santcugatenc, la prova es repetirà pròximament i, si es demostra que es superen els decibels permesos, espera que es duguin a terme les accions pertinents per solucionar el problema.

"M'agradaria destacar que hi ha persones de l'Ajuntament que s'estan esforçant per intentar solucionar-ho, tot i que, pel que sembla, no serà fàcil", conclou Marimon.


Ruben Marimon

Són les 21.37 h i seguim picant



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.