El futur de La Unió, pendent de la demanda de l'exllogatera del bar

Yuanyuan Pan vol arribar a un acord amb l'Ajuntament i La Unió, però no descarta anar a judici si no rep la compensació pels beneficis perduts


Temes relacionats

La Unió Santcugatenca aposta per una 'gestió comunitària' del teatre i la Sala Clavé (18/oct/24)


  • Comparteix:

Espai on hauria d'anar el bar, dins la Unió Santcugatenca / Foto: Ajuntament

Espai on hauria d'anar el bar, dins la Unió Santcugatenca / Foto: Ajuntament

L'exllogatera del bar de l'antiga La Unió, Yuanyuan Pan, exigeix a l'entitat i l'Ajuntament arribar ja a un acord per compensar-la econòmicament després de set anys sense explotar el negoci per les obres de remodelació. La restauradora va interposar-los una demanda per danys i perjudicis i no descarta arribar a judici si no obté una indemnització 'raonable'. Pan és conscient que resoldre aquest conflicte és un factor clau per al futur de La Unió, però exposa que no l'importa esperar 'el que calgui' per obtenir el que li pertoca.

En una entrevista a Cugat Mèdia, la santcugatenca admet que "no entén" per què l'Ajuntament està allargant tant els tempos per desllorigar la situació. "Ho trobo absurd", ha dit Pan, partint del fet que, fins que no arribin a un acord, l'Ajuntament no podrà liquidar el consorci gestor amb La Unió. Una condició imprescindible per repartir les propietats entre l'entitat i el consistori, per després tancar el model de gestió i, finalment, obrir el teatre, tancat des de fa 15 anys.

La santcugatenca afirma que podria dir sí a una quantitat inferior a la demanada, però no acceptar l'única proposta formulada per l'Ajuntament. "No arribava ni a la meitat del que sol·licitem", ha dit Pan, indignada. L'exllogatera apunta que mai no va rebre una proposta de l'anterior govern, però que l'actual està dilatant molt el temps. El setembre de l'any passat, recorda Pan, va proposar-li -diu- que esperés que el consistori tingués una millor situació econòmica.

Pan vol tancar el contracte de suspensió d'explotació del bar i possibilitar la liquidació del consorci de La Unió. La santcugatenca, que ara porta el bar-restaurant Art, vol continuar amb la seva vida i tancar aquesta carpeta. Això sí, esperarà el que faci falta per obtenir una compensació encara que això retardi els plans de La Unió: "Que s'espavilin!", ha afirmat Yuanyuan Pan. Clar i català.


Yuanyuan Pan

Vull que em paguin la indemnització que em toqui. Que per això no poden obrir el teatre, que s'espavilin! Després de set anys ja no m'importa esperar més.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.