L'escola Viaró inicia un procés d'integració amb el Canigó

L'objectiu és continuar oferint el seu model educatiu diferenciat per sexes sense rebre cap concert


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'uns nens de l'escola Viaró de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Imatge d'arxiu d'uns nens de l'escola Viaró de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

L'escola Viaró de Sant Cugat ha iniciat 'un procés d'integració' amb el Canigó, un centre educatiu només per a nenes ubicat a Barcelona. En una carta adreçada a les famílies de les dues escoles, a la qual ha tingut accés Cugat Mèdia, els col·legis informen que aquesta fusió els 'permetrà assolir les sinergies necessàries per continuar oferint el nostre model educatiu tot i no comptar amb finançament públic'. En el comunicat, els centres lamenten que l'actual llei d'educació (LOMLOE) 'limiti la llibertat dels pares a escollir el model educatiu per als seus fills a l'impedir que els col·legis d'educació diferenciada puguin mantenir el concert'.

Tant Viaró com Canigó asseguren que "l'educació diferenciada és un dels elements importants del model educatiu de les dues escoles". Un aspecte que, des d'inicis d'ambdós col·legis, els ha ajudat "en la personalització educativa".

En la carta enviada a les famílies, els dos centres posen de manifest que "Canigó i Viaró comparteixen molts elements que puguin facilitar aquest procés": "comparteixen un nombre de famílies molt significatiu, tenen una clara inspiració cristiana i compten amb l'ajuda de l'Opus Dei", detallen.

La circular no explica, però, com serà aquesta fusió i citen les famílies a una reunió informativa aquest dilluns a les 20.30 h.

La pèrdua de les ajudes públiques

Aquest nou pas arriba després d'un llarg procés polític i judicial per la voluntat de la Generalitat d'intentar que a Catalunya les escoles que segreguen per gènere no rebin cap subvenció pública, fet que ha obligat en els darrers anys a que gairebé una desena d'escoles amb el mateix model s'hagin hagut d'adaptar i convertir-se en mixtes, com és el cas de La Farga. Tot i això, cap noia es va matricular en aquest centre el curs passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.