Un Altre Sant Cugat, 365 dies al servei de veïns i ciutadans


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 19/abr/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa uns dies, quan provava d'explicar a una senyora el projecte d'Un Altre Sant Cugat (UASC) i perquè ens presentem a las properes eleccions municipals, a Sant Cugat del Vallès, em vaig trobar amb una resposta contundent, però potser esperada... Textualment, em va dir que, al final, acabaríem com la resta dels partits actuals. Molt prometre al principi, però a llarg terme, res de res. També va afirmar que moltes persones entren en política com un mitjà de subsistència econòmica.

ESCOLTA-HO

No vull fer un judici de valors ni tampoc posaré a tots els polítics en el mateix sac, perquè seria injust. Però sí que us puc dir que la meva resposta va ser ferma i diàfana. Li vaig dir que nosaltres no prometem res diferent d'allò que portem fent, dia rere dia, des de fa molts anys en el món de l'associacionisme i entitats, és a dir, treballar a peu de carrer i prioritzar els interessos i drets col·lectius per sobre dels particulars. I, tot això, de forma altruista i dedicant moltes hores robades a la nostra família.

Nosaltres no vivim ni viurem de la política perquè, la nostra subsistència depèn, afortunadament, de la feina de cadascuna de les persones que formen la plataforma, persones que han sufragat, sufraguen i sufragaran, en ple temps de crisi, de la seva pròpia butxaca, les despeses del nostre humil partit.

Evidentment, se'ns haurà de valorar pel treball dels propers quatre anys, però tenim l'aval de les nostres actuacions anteriors. No som ni pitjors ni millors; simplement, som diferents i, possiblement, una mica quixots. Som simples veïns que hem preferit actuar per intentar canviar les coses abans que quedar-nos a casa pensant que no hi ha res a fer i esperant que algú solucioni els problemes de tots.

I és que tots tenim la responsabilitat de capgirar la idea que cada vegada arrela més en la ciutadania respecte els polítics i els seus partits. Hi posarem compromís i dedicació i, als santcugatencs, només us demanem que ens feu confiança.

Tornant a la senyora en qüestió, em respongué que, no només entenia els meus plantejaments sinó que també els compartia, però em va fer una darrera pregunta, aquesta personal. Cap problema, vaig dir. 'És veritat que vostè ha estat en més d'un partit?'

Li vaig respondre que, de fet, només he estat militant d'un partit, del qual em vaig donar de baixa activa l'any 2005. I encara que és veritat que, des de l'any 2009, sóc regidor de l'Ajuntament, ha estat com a independent i sense militància dins d'una altre formació política. Independent, precisament, per poder votar sempre segons què dicti la meva consciencia.

Per acabar, com vaig dir a l'entrevista que fa poc em va fer el Tot Sant Cugat, el que importa no és a quin partit hi ets, sinó la feina que hi fas o has fet. I en això, sempre he estat fidel als meus principis de ser un activista veïnal i treballar pels problemes dels ciutadans a peu de carrer, tot presentant i defensant mocions al Ple Municipal. Podeu consultar-ho aquí

.

PD: A aquesta ciutadana, la vaig emplaçar a veure'ns un altre dia, per seguir explicant-li el nostre projecte. Hi vol col·laborar ara!

JAUME MASSANÉS és alcaldable de uaSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.