Solucions transformadores


  • Comparteix:

ariadna.sierra

Ariadna Sierra

Regidora de la CUP


Publicat: avui, a les 09:00
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En els darrers mesos, hem observat conflictes en diverses zones de Sant Cugat, com la plaça del Coll al barri del Monestir-Sant Francesc i les places de l'estació de la Floresta, generant tensió i malestar al veïnat. Des del nostre punt de vista, hi ha dues problemàtiques a abordar. Primer, la complexitat de les causes que han portat algunes persones a situacions de vulnerabilitat extrema, i segon, el patiment i tensió que això genera en els veïns i veïnes més propers. Per tal de prevenir fractures en el si de la comunitat i del conjunt de la població, cal abordar i resoldre ambdues qüestions per igual.

Com a CUP, creiem que aquests problemes no es resolen només amb l’enviament de patrulles de policia, que poden dissoldre temporalment el conflicte, però no aborda el problema d’arrel. Apostem per una intervenció amb mirada social i comunitària que tingui en compte el patiment i la complexitat, buscant solucions per al benestar de tothom. Sabem que els processos transformadors, els que van a l’arrel del problema, requereixen temps i que això pot generar frustració, per això és necessari reforçar els serveis d'atenció comunitària amb més recursos per oferir una resposta real a les necessitats de la ciutat.

I és amb aquesta lògica que, a aquest ple d'octubre, proposem recuperar i posar en marxa un projecte ja ideat al mandat anterior: el servei d'educadors i educadors de carrer. Aquesta iniciativa s’emmarca en l’atenció a les necessitats de la població juvenil i la seva relació amb la comunitat, com també esdevé un projecte clau per treballar la convivència i cohesió social de la nostra ciutat i reforçar la xarxa de serveis d’atenció social que treballen pel benestar comunitari.

Aquest projecte buscar ser una eina que actua de manera preventiva, inclusiva i comunitària, i aquest creiem que hauria de ser l'enfocament per abordar els malestars, problemes i tensions dels nostres veïns i veïnes. Implementar aquest tipus d’iniciatives hauria de ser una prioritat per aquest ajuntament, si realment vol desplegar serveis pel benestar comunitari amb solucions transformadores i no merament estètiques o assistencialistes.

ARIADNA SIERRA és regidora de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.