Neix una nova zona de centralitat a Mira-sol amb la remodelació de la plaça Borràs

Urbanisme

Publicat el 1/mar/07 per Mar Castro

La remodelació de la plaça Borràs, a Mira-sol, ja és una realitat. L'objectiu de l'obra és convertir aquesta zona del districte en un punt de centralitat. La reforma inclou la creació de zones verdes, la millora dels accessos a l'estació dels FGC i un aparcament en superfície de 1.000 metres quadrats.

La remodelació de la plaça Borràs, que s'inclou en el desenvolupament del barri de Can Mates, pretén convertir la plaça en una gran espai públic.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha explicat que la zona s'ha renovat però mantenint la fesomia que tenia.

Lluís Recoder

La plaça Borràs s'ha renovat tota però mantenint la fesomia que tenia. S'ha renovat l'entorn i s'ha guanyat una zona verda.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les obres, que han anat a càrrec de la Junta de Compensació del sector del Turó de Can Mates, compten amb un pressupost de més de 4 milions d'euros. Els treballs han consistit també en la construcció de dos passos sota el tren. D'aquesta manera, es facilita la connexió entre les dues parts del districte.

La remodelació ha afectat una superfície total de 11.500 metres quadrats, dels quals 6.000 corresponen a la plaça Borràs. D'altra banda, els treballs també han permès donar continuïtat al carril bici de l'avinguda de Montserrat Roig, que travessarà la nova plaça Borràs i arribarà al centre de la ciutat pel camí de Can Gatxet.