Les pilones mòbils comencen a funcionar als carrers Sant Antoni, del Sol i Valldoreix

En aquest sector les pilones dels carrers de sortida es desactiven sense necessitat de la tarja magnètica

Urbanisme

Publicat el 15/nov/04 per Ester Castanyer

La tercera fase del pla de pilones ha entrat en funcionament aquesta setmana al sector dels carrers Sant Antoni, del Sol, Riera i un tram del carrer Valldoreix. Des d'aquest dilluns, només els veïns de la zona podran accedir a aquests carrers amb la corresponent tarja magnètica que desactiva les pilones. Pel que fa al carrer Sant Jordi, el sistema començarà a funcionar avui mateix.

El pla de pilones continua avançant. Després de l'entorn del Monestir i dels Quatre Cantons, ara és el torn d'activar aquest sistema a la zona dels carrers Sant Antoni, del Sol i Sant Jordi així com del carrer Valldoreix en el tram comprès entre el carrer Doctor Murillo i el carrer Sant Bonaventura. L'objectiu d'impedir el pas de vehicles i garantir que aquest espai sigui per a les persones.

A partir d'aquesta setmana, per tant, només podran circular per aquests carrers els veïns, als quals ja se'ls han facilitat els adhesius identificadors i les targes magnètiques que desactiven les pilones, mentre que els comerciants ho podran fer només durant els horaris específics de càrrega i descàrrega.

En aquest sector però, i com a novetat, les pilones dels carrers de sortida es desactivaran automàticament sense necessitat de la tarja magnètica. Ho explica la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Fins ara hi havia cotxes que, si el sistema d'intercomunicador no funcionava bé, quedaven atrapats dins el circuït, i d'aquesta manera volem impedir que això passi.


Un cop implantada aquesta tercera fase de pilones, serà el torn de posar en marxa el sistema al tram del carrer Valldoreix que va des de Torrent de la Bomba fins a la plaça Doctor Galtés i al carrer Santa Maria, i a finals d'aquest mateix mes, a la zona de la plaça Lluís Millet. Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Després de parlar amb els veïns hem vist la necessitat d'implantar-ho al carrer Santa Maria, això serà el dia 22, i a partir del 29, començaran a funcionar a la zona de l'estació.


Conesa ha fet una valoració positiva dels resultats que està tenint aquest projecte i ha recordat que, de cara a l'any vinent, quedaran pendents alguns dels carrers adjacents a l'eix de vianants.