La justícia desautoritza el grup Núñez i Navarro i dóna la raó a l'Ajuntament en la subhasta de terrenys a Can Mates

Urbanisme

Publicat el 26/abr/07 per Miquel Herrada

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la legalitat de les subhastes de terrenys al Turó de Can Mates, realitzades per l'Ajuntament els anys 2003 i 2005. La justícia desautoritza així el grup Núñez i Navarro, que havia impugnat l'operació i l'havia qualificat d'especulació. L'alcalde, Lluís Recoder, acusa la constructora d'intentar confondre l'opinió pública i es felicita pel contingut de la sentència judicial.

Els fets arranquen l'any 2003, quan l'Ajuntament i els propietaris del sector de Can Mates acorden que el consistori obtindrà, en concepte d'aprofitament mig, 9 parcel·les més de les que obligatòriament li pertocarien per llei. L'Ajuntament es compromet a subhastar aquests terrenys i a destinar a equipaments públics el rendiment econòmic obtingut, que en total ascendeix a prop de 38 milions d'euros.

L'empresa Josel SL, del grup Núñez i Navarro, participa a la subhasta, però la seva oferta no prospera. La immobiliària impugna l'operació i organitza una campanya mediàtica acusant l'Ajuntament d'especular i d'eludir la seva obligació de destinar l'aprofitament mig a fer habitatges socials.

Ara, una sentència del TSJC dóna la raó al consistori i estableix que l'operació s'ajusta a la legalitat. Escoltem la valoració de l'alcalde, Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Ha acabat feliçment. Núñez i Navarro va intentar confondre. L'Ajuntament no ha especulat, sinó que ha defensat l'interès de la ciutadania.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Recoder defensa el mètode de la subhasta com el més clar i transparent. A més, l'alcalde subratlla el benefici públic que va suposar obtenir recursos econòmics per invertir en equipaments necessaris per a la ciutat, com la masia de Torre Blanca, la Ciutat Esportiva i el Casal de Mira-sol, entre d'altres.

Lluís Recoder

La idea era que el creixement de la ciutat servís per resoldre problemes històrics i futurs de la ciutat, bàsicament equipaments.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'Ajuntament no descarta demanar danys i perjudicis al grup Núñez i Navarro per haver malmès públicament la imatge del consistori.