L'Ajuntament descarta instal·lar passos elevats per frenar l'excés de velocitat a la Rambla del Jardí

L'Àrea de Mobilitat està estudiant alternatives per frenar als conductors incívics

Urbanisme

Publicat el 23/jul/04 per Miquel Herrada

L'equip de govern no és partidari de col·locar pasos elevats per reduir l'excés de velocitat que han denunciat, des de fa un any, els veïns de la Rambla del Jardí de Mira-sol. L'Àrea de Mobilitat, en col·laboració amb la policia local, està estudiant ara les millors alternatives per acabar amb aquest problema, que afecta també altres vies de la ciutat, com el Passeig Olabarria o el carrer Cánovas del Castillo.

La tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat que els tècnics de l'Àrea de Mobilitat, conjuntament amb la policia local, estan comprovant en quins punts de la ciutat es produeix l'excés de velocitat per estudiar, un cop detectats els 'punts calents', les millors alternatives.

De moment, però, Conesa ha descartat l'opció, reclamada per alguns veïns, d'instal·lar passos elevats que obligarien els vehicles a reduir la velocitat. La tinent d'alcalde de Territori assegura que s'estan buscant altres fórmules, tot i que encara no hi ha una proposta concreta.

Mercè Conesa

Som reticents als passos elevats, no creiem que sigui la millor solució. Intentem buscar altres fórmules, però encara no tenim una proposta concreta.


Conesa reconeix que l'excés de velocitat que han denunciat els veïns de la Rambla del Jardí i del passeig Olabarria no és un problema aïllat, i es repeteix a altres punts de la ciutat. Segons la tinent d'alcalde de Territori, les conductes incíviques d'alguns conductors són difícils d'eradicar, tot i que des del consistori estudien, ara, quin tipus d'obstacles col·locats a la via pública podrien servir per reduir aquestes conductes de forma eficaç.

Mercè Conesa

Hem de veure si és viable col·locar obstacles per reduir la velocitat. Ara ho estem estudiant, no només a la Rambla del Jardí, sinó també al passeig Olabarria i Cánovas del Castillo.


Per últim, Mercè Conesa ha admès que les obres de la plaça Borràs de Mira-sol podrien estar provocant un increment del trànsit per la Rambla del Jardí, com han denunciat els veïns, i ha afegit que estan estudiant una solució temporal.