Sant Cugat commemora el Dia internacional contra la violència de gènere


  • Comparteix:

Foto de família dels organitzadors de la iniciativa

Foto de família dels organitzadors de la iniciativa

Sant Cugat suma esforços per lluitar contra la violència de gènere amb activitats programades amb motiu del Dia Internacional contra la Violència envers les dones que tindrà lloc diumenge de la setmana vinent, i que aquest any té el lema 'Implica't'. Entitats com l'Institut Català Internacional per la Pau, els Gausacs i les organitzacions de dones Noestasola i Creu d'en Blau s'afegeixen a la iniciativa amb activitats que tenen com a objectiu conscienciar la societat i oferir recursos i assessorament a les persones afectades. Les activitats s'allargaran durant tot el mes.

L'Ajuntament ha organitzat diverses accions encaminades a la conscienciació i el suport a les persones afectades per la violència domèstica. Aquest any s'ha fet un pas endavant respecte a edicions anteriors on, a més del reconeixement i la detecció de la violència de gènere, entra en joc l'actuació. Per això, s'ha confeccionat una guia de recursos per lluitar contra la violència masclista que ajuda a informar-se, detectar i actuar contra aquests abusos.

A banda, els tallers de prevenció de violència de gènere dirigits a infants i adolescents i iniciats al maig pel Servei Municipal d'Atenció a la Dona, DonaInformació, ja s'han demanat en set institucions diferents. L'ojectiu és que a partir de la participació dels alumnes, s'ajudi a identificar aquests maltractes.

El consistori ha editat un tríptic on consten les activitats de la campanya contra la violència de gènere. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha explicat la importància de la implicació de les entitats en programes d'aquest tipus.

Susanna Pellicer

La feina de l'Ajuntament no és només organitzar coses, sinó han de mirar els altres i ajudar-los en aquest dia.


Pel que fa al calendari d'activitats, des d'aquest dijous i fins l'últim dia del mes, el carrer Santiago Rusiñol acollirà l'exposició '13 dones pels drets humans a Palestina', realitzada per l'Institut Català Internacional per la Pau. La següent cita serà diumenge vinent, on els Gausacs formaran un pilar contra la violència de gènere en el marc de la Diada Castellera.

D'altra banda, Mútua Terrassa organitza, des de dilluns i fins divendres de la setmana vinent, un punt informatiu sobre violència de gènere als CAP de Sant Cugat, Valldoreix i Can Mates. L'últim dimarts de novembre es presentarà, a la sala de plens de l'Ajuntament, el 10è informe de l'impacte de la violència contra les dones a Sant Cugat. L'acte, que començarà a les quatre de la tarda, és d'entrada lliure.

Les entitats de dones de la ciutat també s'han sumat a aquesta campanya. Les dones de la Creu d'en Blau han organitzat una projecció de la pel·lícula de Bertina Oberli, 'Las chicas de lencería', que tindrà lloc divendres de la setmana vinent a les sis de la tarda al Casal de les Planes. L'associació Noestasola, per la seva banda, ha organitzat el taller, 'Teatre i Gènere' amb l'actor Jordi Forcades com ha explicat a Cugat.cat la sotsdirectora de l'associació, Olga Martínez.

Olga Martínez

Aquest teatre és un taller on es reflexiona el cos quan no passa per la raó.


La campanya tancarà amb una Jornada de Formació per a professionals que treballen en la lluita contra la violència de gènere. L'activitat tindrà lloc a la Casa de Cultura el segon divendres de desembre, i començarà a les nou del matí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.