L'ermita de Sant Medir, a punt per a la visita dels santcugatencs

La missa és un dels moments més concorreguts de la Diada

Societat

Publicat el 1/mar/12 per Adrià Claramunt

L'ermita de Sant Medir espera aquest dissabte l'arribada de centenars de santcugatencs per celebrar la festivitat del copatró de la ciutat en una jornada carregada d'activitats i on els Geganters de Sant Cugat tindran l'honor de ser els banderers. La Penya Regalèssia, organitzadora de la diada amb l'Ajuntament, ha destacat que està tot preparat amb l'entorn arranjat i amb mobiliari nou a l'ermita. Una delegació de la ciutat d'Alba serà l'altra gran protagonista del dia en la commemoració del cinquè aniversari de l'agermanament amb Sant Cugat.

L'historiador i director de la revista Gausac, Domènec Miquel, ha destacat que la llegenda de Sant Medir és totalment falsa, inventada partint del culte de Sant Sever, i que es va difondre al voltant dels segles VII i VIII. Són declaracions al magazín 'Sant Cugat a Fons', de Cugat.cat (91.5FM).

Domènec Miquel

Aquest culte de Sant Sever es va assimilar a una persona i un paisatge local.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La celebració de la festivitat començarà a les nou del matí amb una xocolatada popular a la plaça d'Octavià, que anirà seguida, mitja hora més tard, amb la cercavila dels Banderers de Sant Medir acompanyats dels Geganters de la ciutat. El seguici finalitzarà a la plaça de la Vila amb la recepció per part de l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Al punt del migdia, a l'ermita, hi haurà consecutivament la ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània, l'arribada dels banderers i el lliurament de la bandera a l'alcaldessa, l'ofici i el cant dels goigs, i les actuacions dels Gegants i els Castellers. A les tres de la tarda, la cobla tancarà els actes amb més sardanes.

El Monestir acollirà, a les sis de la tarda, el concert d'orgue a càrrec d'Hector París.