Certificació A d'estalvi energètic per a un bloc de pisos de la UPC de Sant Cugat

Els habitatges de Sant Cugat són els primers de l'estat espanyol en rebre la Certificació Minergie

Societat

Publicat el 9/feb/12 per Maria Cusó

L'empresa Compact Habit ha aconseguit el Certificat A de màxima eficiència energètica per la construcció del bloc d'habitatges del campus santcugatenc de la UPC i tres promocions més. L'Institut Català de l'Energia (ICAEN) atorga aquest certificat que, en el cas de l'edifici santcugatenc, se suma a una altre que converteix aquest bloc de pisos en el primer de l'Estat espanyol en rebre la certificació internacional Minergie d'edificació sostenible.

Compact Habit ha rebut la certificació gràcies a l'innovador sistema de construcció d'edificació modular integral industrialitzada (eMii) que ha patentat, la qual garanteix un estalvi energètic d'almenys un 25% en relació a edificis construïts amb sistemes convencionals.

Els quatre edificis que han rebut aquesta certificació són una promoció d'habitatges de l'INCASOL a Banyoles i tres blocs d'habitatges per a universitaris als campus de la Universitat de Girona, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Fundació Universitària del Bages, a Girona, Sant Cugat i Manresa, respectivament.

A més, el cas dels habitatges de Sant Cugat ha esdevingut un cas d'èxit de relleu internacional amb motiu d'un recent congrés d'edificació sostenible a Suècia. Un reconeixement que se suma a l'obtenció de la Certificació Minergie, que converteix l'edifici santcugatenc en el primer de l'Estat espanyol que rep aquesta certificació.