Les Barraques desapareixen i l'oferta juvenil es diversificarà pel municipi

Aquesta imatge no es repetirà enguany

Societat

Publicat el 12/mai/11 per Jaume Blanché

Les Barraques desapareixen i l'oferta per al jovent tindrà lloc de manera descentralitzada al nucli de la ciutat, a diverses places i combinacions d'horaris, amb grups de música de 'primer nivell'. Ho ha dit el tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, que ha aclarit el futur de les activitats d'oci per als joves per a Festa Major després que l'Assemblea de Barraques difongués per Facebook el missatge 'L'Ajuntament ho ha aconseguit... Barraques ha mort!'. L'Assemblea no ha ofert la seva versió dels fets.

La darrera edició de les Barraques va tenir lloc a l'àrea de Can Solà, a tocar del terme municipal de Cerdanyola. El tinent d'alcalde de Cultura ha explicat que l'Ajuntament va acceptar la proposta de l'Assemblea de tornar-les al centre, ja que hi havia unanimitat entre totes les bandes que el model estava exhaurit. Escura ha emfatitzat que no es pot fer una concentració de milers de joves durant tota la nit i matinada al centre de la ciutat. La solució passa per diversificar l'oferta juvenil en diverses places del centre.

Xavier Escura

Aquest petit grup ara s'hi oposa. Ens vam trobar i ells mateixos van reconèixer que hi havia una qüestió econòmica pel mig.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Com l'any passat, la plaça Pep Ventura acollirà les Festes Majors Alternatives. L'espai Taberna s'ubicarà a la plaça de Barcelona i l'Espai Jove, a la plaça del Rei. En aquestes ubicacions, les activitats s'acabaran a les dues de la matinada. En canvi, al parc Ramon Barnils, que s'activarà el divendres i dissabte i acollirà els principals concerts, l'horari s'allargarà fins a dos quarts de cinc. Escura ha subratllat que els grups que vindran són de 'primer nivell'. Amb tot, el titular de Cultura ha volgut aclarir que va ser l'Assemblea de Barraques qui va voler retornar l'oferta per als joves al centre de la ciutat.

Xavier Escura

El que em sap greu és que barregin les coses, ara. L'Assemblea era qui va voler tornar al centre de Sant Cugat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Cal tenir en compte, segons Escura, que l'Assemblea és 'un petit grup, que ni tan sols és representatiu del jovent de la ciutat'. Cugat.cat s'ha posat en contacte amb l'Assemblea de Barraques però no ha fet declaracions, malgrat la insistència del grup municipal.