La Generalitat ajudarà els propietaris de boscos afectats pel temporal de vent

Arbres caiguts durant la ventada

Societat

Publicat el 6/feb/09 per Oriol Sumsi

Els propietaris de finques forestals afectades pel vendaval poden acollir-se a una nova línia de subvencions que ha posat en marxa la Generalitat. Aquests ajuts, que se sumen als que diverses administracions han posat a disposició dels municipis, van destinats exclusivament a particulars. L'import màxim és de 900 euros per hectàrea afectada.

Els ajuntaments no seran els únics beneficiaris dels ajuts que les administracions han posat en marxa per fer front als efectes del temporal de vent. El Centre de la Propietat Forestal subvencionarà les tasques d'arranjament de vials, la tallada i tractament de la vegetació afectada i el tractament de les restes acumulades al costat dels camins que suposen un risc d'incendi.

El responsable de la unitat d'ajuts forestals del Centre de la Propietat Forestal, Àlex Muñoz, ha explicat a Cugat.cat a qui van destinades aquestes subvencions.

Àlex Muñoz

Es valorarà que l'afectació de la finca sigui superior al 25%. És una ajuda dirigida a propietaris de zona forestal.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els interessats poden fer les seves sol·licituds fins el dia 6 de març. Els ajuts van de 300 a 800 euros per hectàrea afectada.