Petits Músics del Món: transformació social a través de la música

La iniciativa, integrada dins de la Fundació Aula de So, ofereix educació musical a infants de Malawi

Espectacle de Petits Músics del Món a Sant Cugat / Foto: @olgasegurafotografia

Espectacle de Petits Músics del Món a Sant Cugat / Foto: @olgasegurafotografia

Societat

Publicat el 19/febrer per Sara Bella

El projecte Petits Músics del Món, actualment integrat dins de la Fundació Aula de So, treballa per potenciar el canvi social i el creixement personal a través de la música. Infants i joves principalment de Malawi reben formació musical amb l'objectiu de reforçar la seva identitat cultural i fomentar l'empoderament comunitari. Tal com ha explicat el president de la Fundació Aula de So, Martí Marín, la iniciativa va sorgir arran d'un intercanvi de músics. 'Quan vaig arribar a Malawi vaig descobrir que hi havia molta música i una barbaritat de potencial', ha explicat Marín al 'Faves comptades'.


Marín defineix el paper de Petits Músics del Món com a "canalitzadors" i reconeix que "els protagonistes del projecte són ells". En aquest sentit, es treballa conjuntament amb entitats, escoles i mestres dels països on treballen.

Segons Marín, un dels canvis més importants que ha generat el projecte és l'augment de la participació femenina en l'àmbit musical. A Malawi, les noies no tenien accés a certs instruments, mentre que ara existeixen agrupacions formades íntegrament per dones. A més, l'educació musical ha esdevingut un estímul perquè molts infants continuïn els estudis.

El suport econòmic és clau per garantir la continuïtat de la iniciativa. Actualment, es necessiten recursos per millorar infraestructures bàsiques, com la construcció d'un pou i lavabos a les escoles.