Els robatoris amb força a domicilis a Sant Cugat disminueixen un 18%
La ciutat registra la millor dada dels darrers vuit anys pel que fa a aquest tipus de delictes
Imatge d'arxiu de dos policies dels Mossos d'Esquadra inspeccionant una casa / Foto: Cugat Mèdia
SocietatPublicat ahir per Pau Vázquez
Els robatoris a habitatges de Sant Cugat han disminuït un 18% durant el 2024 en comparació a l'any anterior, segons les dades que Mossos d'Esquadra ha fet públiques aquest dimarts. En concret, el 2024 hi va haver 236 robatoris, 54 menys que el 2023. Aquestes xifres confirmen la tendència a la baixa d'aquest tipus de delicte al municipi des del 2017, quan a la ciutat es van produir 699 robatoris amb força a domicili. Així, entre 2017 i 2024 aquest tipus de delicte s'ha reduït en un 66,24%. Tot i aquestes dades, els robatoris en interior de domicilis i els furts continuen sent 'la prioritat dels cossos de seguretat'.
El conjunt de tipologies delinqüencials segueixen la mateixa tònica, amb una reducció dels fets coneguts d'un 9,4% (418 fets menys) i un augment del 19,84% pel que fa a les detencions. Respecte als delictes contra les persones, cau un 1,39% les agressions sexuals i un 42% els abusos. Per contra, els delictes de violència de gènere i domèstica pugen un 47,61%.
Els màxims responsables de seguretat de Sant Cugat en una imatge conjunta després de la roda de premsa de presentació de les dades de seguretat del 2024 / Foto: Premsa Ajuntament de Sant Cugat
L'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, ha assegurat que la "bona coordinació" entre els Mossos i la Policia Local és "fonamental" per garantir la seguretat del municipi. En aquest sentit, el tinent d'alcaldia de Seguretat, Bernat Picornell, ha remarcat que la ciutat viu "un dels seus millors moments pel que fa a la seguretat". Tot i això, Picornell ha fet una crida a no "abaixar la guàrdia" davant de l'augment dels delictes relacionats amb la violència masclista en l'àmbit de la llar.
Amb relació a les dades de seguretat del municipi, la sotsinspectora dels Mossos i cap de la comissaria de Sant Cugat, Maria Medina, ha posat com a exemple de la bona situació que viu la ciutat la ràtio de delictes per cada 1.000 habitants. "Se situa en 41,3, molt per sota de la mitjana de Catalunya, que és de 65,9", ha subratllat Medina, que també ha agraït la col·laboració ciutadana a través de les trucades al 112. "Va permetre fer més de 7.875 actuacions policials en incidents de la ciutat", ha explicat la sotsinspectora.