Les administracions de loteria fan l'agost per Nadal

Els santcugatencs fan cua aquests dies per triar el número que els canviï la vida

Societat

Publicat avui, a les 06:00 per Eva Garrido

El sorteig de Nadal i el de Reis, conegut popularment com el del Nen, són dos dels moments que la gent que hi participa espera amb més il·lusió, sense desmerèixer l'arribada del Pare Noel i la dels Reis d'Orient, per descomptat. Els catalans es van gastar l'any 2023 en loteria gairebé 4 milions d'euros (391.571.360 euros), mentre que la despesa per persona va ser, de mitjana, de 76,81 euros, segons dades de la Societat de Loteries i Apostes de l'Estat (Selae).

Si hi ha un sector que aquests dies va de bòlit és, precisament, el de les administracions de loteria. Això ho sap bé el seu propietari, Pere Vilarasau, que tot i que la loteria de Nadal li arriba a principis de juliol, són els dies pròxims als sortejos, enguany el de la grossa se celebra aquest diumenge i el de Reis el dilluns 6 de gener, els que hi ha més feina. Els santcugatencs busquen, precisament, el número que els ha de canviar la vida.

Com més s'apropen els sortejos, més feina hi ha a les administracions / Foto: Cugat Mèdia



El 7 continua aixecant passions

Parlant de números, en això de la loteria hi ha gent per a tots els gustos i supersticions: hi ha qui juga un número perquè correspon a una data important de la seva vida; d'altres que distingeixen entre la creença que hi ha números lletjos i números bonics, i hi ha a qui li és igual un o un altre. Vilarasau, però, ha explicat a Cugat Mèdia que el que més busca la gent és el 7. ''El 7 és el rei. I després el 5 i el 3. Sembla que a la gent no li agraden gaire els nombres parells. Puc tenir un 7 penjat a l'aparador, envoltat de tots els altres dècims, se m'acabarà el 7 i els altres no els haurà tocat ningú'', ha confessat Vilarassau.

Els números del poble

Moltes empreses i entitats reserven un número amb El Fanalet del Monjo perquè el puguin comprar els seus treballadors i associats. Ara bé, cada any Pere Vilarasau tria dos números que, en cas que toquessin, el premi cauria íntegrament a Sant Cugat, és el que ell en diu ‘’el número del poble’’. Aquest 2024 ‘’el número del poble’’ de la grossa de Nadal era el 81150, i es va acabar fa mesos. Pel que fa al de Reis, és el 55420 i d’aquest encara en queden uns quants. ‘’En diem ‘’els números del poble’’ perquè aquests no els poso a disposició de cap empresa ni en faig participacions, el venc tot per finestreta’’, ha assegurat el santcugatenc.

On i com puc cobrar el premi?

Els premis es poden cobrar en qualsevol administració si no superen els 2.000 euros. En cas que sigui igual o superior a 2.000 euros, ja s'ha d'anar a les entitats bancàries autoritzades per fer-ho, aquestes són el BBVA i CaixaBank. No menys important, per cobrar un premi cal que es pugui llegir el codi de barres del dècim. Així que, compte amb aquells qui deixen les butlletes dins les butxaques i després engeguen la rentadora. Amb només un dècim, les probabilitats de guanyar la grossa de Nadal són d’1 entre 100.000, és a dir, del 0,001%, per tant, si no toca, sempre quedarà el més important, la salut.


DECLARACIONS

Pere Vilarasau

''El 7 és el rei. I després el 5 i el 3. Sembla que a la gent no li agraden gaire els números parells. Si demanes un 7 a Loteries de l'Estat tres mesos abans del sorteig et diran que ja no en tenen. Puc tenir un 7 penjat a l'aparador, envoltat de tots els altres dècims, se'm acabarà el 7 i els altres no els haurà tocat ningú''

Your browser doesn’t support HTML5 audio