Escolta-ho
Història de la colla
Els sis primers capgrossos de Sant Cugat trepitjaven la ciutat per primera vegada a l'octubre de fa quaranta anys. Per commemorar l'efemèride, el diumenge, 17 de novembre, en el marc de la Festa de Tardor, la plaça d'Octavià va acollir una exposició amb les sis figures, acompanyades dels textos, escrits per Joan Tortosa, amb els quals van ser presentades al plenari del 31 d'octubre de 1984.L'Ajuntament va custodiar quatre d'aquestes figures (el senyor Josep, la senyora Maria, Gepetto i Groucho), mentre que el Patufet es va quedar a la Ràdio Sant Cugat i el Pagès es va guardar en una casa vinculada a la festa de Sant Antoni.
En un primer moment, la colla formava part de la Promotora de Festes Locals (Profeslo), després va ser l'Associació de Veïns del Monestir qui es va fer càrrec dels Caparrots i, finalment, es van constituir com a entitat independent.
Capgrossos i caparrots
Mentre que els capgrossos són personatges de ficció, els caparrots són personatges reals.Malauradament, una altra de les conseqüències de la falta de membres de l'entitat és que la colla no pot assumir la creació de nous caparrots, inspirats en persones reals a qui es vol retre un homenatge. De fet, l'últim que es va construir va ser el de l'Eva Tataret, l'any 2019. "Fins que no tinguem més portadors i portadores, no podem pensar a fer més caps; tenir-los guardats en una vitrina és una ximpleria", reflexionen les caparrotes.
Des dels seus inicis, la colla ha creat aquests caparrots per homenatjar persones i entitats rellevants del municipi: