El Comitè d'Oxfam Intermón a Sant Cugat bufa les espelmes dels 25 anys amb el desig d'arribar a la gent jove

Ton Marimón, responsable de Comunicació, i Eduard Unzeta, coordinador del comitè, subratllen la tasca feta durant aquest quart de segle

Ton Marimon i Eduard Unzeta, membres del comitè local d'Oxfam Intermon / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 14/novembre per Carme Reverte

El Comitè d'Oxfam Intermón a Sant Cugat està de celebració. Aquest 2025 compleix 25 anys i per celebrar-ho ha previst una colla d'actes que donaran el tret de sortida el dissabte 18 de gener al Teatre-Auditori amb un concert solidari. Exposicions, entre elles una retrospectiva de l'acció del comitè al llarg d'aquest quart de segle i la resta d'activitats habituals potenciades especialment per a l'efemèride completaran la celebració. Eduard Unzeta, coordinador del comitè de Sant Cugat, reconeix al magazín 'Faves comptades' que uns dels reptes més importants és 'ampliar el comitè arribant als joves perquè siguin més participatius'.

Escolta-ho

L'actuació del Barcelona Guitar Trio & Dance dissabte 18 de gener a les 20 h al Teatre-Auditori, un grup que fusiona guitarra clàssica espanyola i flamenca, serà l'acte central que servirà per inaugurar la celebració. L'objectiu d'aquest concert solidari és la recaptació de fons per als projectes relacionats amb l'aprovisionament d'aigua en zones com la Franja de Gaza, la Banya d'Àfrica o Zàmbia. La venda d'entrades ja està disponible alhora que s'activa la web de col·laboració Fila 0 i Bizum 03546.

La celebració dels 25 anys comptarà amb una imatge pròpia, obra de la il·lustradora local Estefania Zorita.

Més esdeveniments commemoratius

  • Exposició commemorativa, del 24 de febrer al 28 de març, a la Biblioteca Central.
  • Presentació de l'informe anual d'Oxfam sobre la desigualtat, el 20 de març a la Casa de Cultura, amb la presència de Raül Romeva i Íñigo Macías, coordinador d'investigacios d'OI.
  • 3a Setmana gastronòmica del comerç just, del 5 a l'11 de maig, en el marc del Dia mundial del Comerç Just.
  • Participació en la cursa solidària Oxfam Trailwalker 2025, en la via verda Olot-Sant Feliu de Guíxols, el 6 d'abril.
  • Exposició 'Aigua, la nostra especialitat' i film/documental 'Tekuanes' sobre un conflicte sobre l'accés a l'aigua a Guatemala.
  • Exposició Corredor Seco Guatemala, sobre els efectes del canvi climàtic i les accions de mitigació des de la cooperació internacional.
  • Venda de comerç just i participació en la Festa de Tardor i altres activitats habituals.


  • El camí fins a l'actualitat

    La història d'Oxfam Intermón a Sant Cugat comença l'any 2000 quan conflueixen la necessitat d'un grup reduït de santcugatencs inconformistes amb la situació al món i amb ganes d'actuar per combatre la desigualtat al món, i una organització que necessita implantar-se a la ciutat. Des dels inicis i fins a l'actualitat el comitè ha desenvolupat un nombre important d'accions: concerts, exposicions, xerrades, cinefòrums, recollides de signatures, performance i venda de productes de comerç just amb el propòsit de captar fons per als projectes de cooperació o actuar en crisis humanitàries, promoure el comerç just i reclamar una transformació social.

    "L'evolució de l'entitat la va marcar la creació de la botiga de comerç just el 2007, que va suposar un increment dels voluntaris. Però la crisi ens va obligar a tancar-la el 2011", explica Ton Marimon, responsable de Comunicació del comitè. Ara, els reptes demanen continuar treballant en la mateixa línia que ho han fet fins ara i "ampliar el comitè, arribar als joves i mirar la manera que siguin més participatius", segons ha explicat Eduard Unzeta, coordinador del comitè local, al magazín 'Faves comptades'.

    A Sant Cugat, el comitè d'Oxfam Intermón compta amb 1.416 socis i col·laboradors i forma part de la Xarxa Solidària de Sant Cugat, dedicada a la cooperació.


    DECLARACIONS

    Eduard Unzeta

    Ampliar el comitè, arribar als joves i mirar la manera que el jovent sigui més participatiu

    Your browser doesn’t support HTML5 audio