El veïns de Sant Cugat tindran la comissaria de la Policia Local al mòbil

La Policia Local de Sant Cugat prepara una nova app per apropar-se a la ciutadania

Dos agents de la Policia Local de Sant Cugat patrullant / Foto: Ajuntament

Societat

Publicat avui, a les 06:00 per Alba Triadó

La Policia Local de Sant Cugat està desenvolupant una aplicació mòbil que permetrà als ciutadans accedir a serveis i informació policial de manera àgil i directa. L'inspector en cap de la Policia Local, Josep Maria Escarré, ha explicat al programa 'Faves comptades' de Ràdio Sant Cugat que l'objectiu és portar 'la comissaria a la llar de cada persona' per tal de millorar la proximitat i l'accessibilitat dels serveis policials.

Escolta-ho

Segons Escarré, aquesta nova eina tecnològica permetrà als ciutadans fer consultes i rebre assistència a través de videotrucades amb agents, evitant desplaçaments a la comissaria. "Volem que qualsevol ciutadà pugui accedir als nostres serveis des del seu telèfon mòbil, sense haver de sortir de casa", ha detallat l'inspector. Una opció que pot ser especialment beneficiosa per a residents de zones més allunyades del centre de Sant Cugat.

El projecte, que es troba en una fase inicial, compta amb la col·laboració de l'Ajuntament i altres experts tecnològics per dissenyar un programari adaptat a les necessitats de la ciutat. Encara no hi ha una data concreta per al llançament, però Escarré ha avançat que l'objectiu és que comenci a funcionar durant l'any vinent, en un procés que anirà evolucionant i millorant en base a l'experiència.

L'inspector en cap de la Policia Local de Sant Cugat, Josep Maria Escarré, a l'estudi Ramon Barnils / Foto: Cugat Mèdia


L'inspector també ha destacat que, amb aquesta iniciativa, la Policia Local vol adaptar-se a les noves tecnologies per establir una relació més propera amb els ciutadans, responent a les demandes d'una societat que cada vegada utilitza més les xarxes i dispositius mòbils per comunicar-se i accedir a serveis.


DECLARACIONS

Josep Maria Escarré

La comissaria no ha de ser un espai físic on tothom ha d'anar a parar, sinó que l'hem de portar a casa la gent, al seu lloc de feina o al seu telèfon mòbil.

Your browser doesn’t support HTML5 audio