Els versos d'Estellés i Papasseit s'abracen a la inauguració del Festival Nacional de Poesia

El Teatre-Auditori ha acollit aquest dimarts l'acte inaugural del Festival

Societat

Publicat avui, a les 06:00 per Guillem Andrés

Els versos de Vicent Andrés Estellés i de Joan Salvat-Papasseit han sigut els protagonistes de l'acte inaugural del Festival Nacional de Poesia d'aquest dimarts al Teatre-Auditori. Jordi Boixaderas i Victòria Pagès han posat veu a les obres dels poetes davant d'un públic atent, en un recital en què han repassat els seus escrits sobre l'amor, la mort, el país, el poble i la vida. La lectura ha anat acompanyada d'un trio de piano, bateria i contrabaix en un espectacle dirigit per Jordi Bosch.

El Festival d'enguany centra part de l'atenció en el centenari del naixement d'Estellés i també el centenari de la mort de Papasseit. La programadora del Festival, Carolina Hernández, destaca com aquest se sustenta en dos pilars bàsics: mostrar les veus actuals i reivindicar els autors patrimonials. Alhora destaca la funció de l'eix lingüístic i generacional que exerceix el Festival.

Per la seva banda, l'alcalde, Josep Maria Vallès, ha destacat que Sant Cugat és cada octubre "la ciutat dels països catalans". A més, ha posat en relleu que l'any vinent se celebren els 25 anys del Festival a la ciutat. "Volem que el 2024 serveixi per escalfar motors per a la celebració que ens espera", ha ressaltat.

Una vintena d'actes

La programació d'enguany se centra en la celebració del centenari del naixement de Vicent Andrés Estellés i el de la mort de Joan Salvat-Papasseit. Fins al 29 d'octubre, Sant Cugat acollirà una vintena d'actes en els quals la contemporaneïtat mirarà enrere per interpretar el moment actual.

Destaquen l'acte del 19 d'octubre a El Siglo, que acollirà un vermut poètic amb Feliu Formosa i Jaume Pons; la del 22 d'octubre, que protagonitzaran Toti Soler i Pere Arquillué amb 'Coral romput' al Teatre-Auditori; i la del 28 d'octubre, amb Marta Pessarrodona, Pilar Aymerich i Àngels Gregori a l'Arxiu Nacional de Catalunya.

CONSULTA LA PROGRAMACIÓ DEL FESTIVAL



DECLARACIONS

Carolina Hernández

El Festival Nacional de Poesia se sostenta en dos pilars fonamentals. Donar veu als creadors actuals i retre homenatge els autors patrimonials, que bé fan aniversari o poetes que celebrem anversaris de mort o naixement.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Josep Maria Vallès

Fa gairebé un quart de segle que Sant Cugat és al costat dels poetes del país. L'any que ve farà 25 anys i volem volem que el 2024 serveixi per escalfar motors per a la celebració que ens espera.

Your browser doesn’t support HTML5 audio