Els joves de Sant Cugat no poden anar a Barcelona amb la T-16

Tot i que les dues ciutats estan dins la zona 1, aquesta targeta gratuïta per a menors de 16 anys acota els viatges a les ciutats de l'entorn

La T-16 és una targeta gratuïta de transport per a menors de 16 anys / Foto: ATM

Societat

Publicat ahir per Albert Solé

Un menor de 16 anys de Sant Cugat que vagi a una escola de Barcelona no pot fer servir la T-16 per desplaçar-s'hi gratuïtament, tot i que les dues ciutats estan a la zona 1. Aquesta targeta bonificada al 100% està pensada per als infants i adolescents de 4 a 16 anys perquè puguin fer els desplaçaments escolars i als municipis del seu entorn, que no coincideix amb les sis zones habituals. Alguns usuaris s'han queixat a les xarxes per aquest fet, i un santcugatenc fins i tot va presentar una queixa a la Síndica de Greuges de Catalunya, però la resposta ha sigut que la T-16 està dissenyada així, i que qualsevol canvi ha de ser una decisió política. L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), preguntada per Cugat Mèdia, confirma el funcionament i que no està previst canviar-lo.


L'1 de gener Sant Cugat va poder gaudir dels beneficis de la zona 1 del transport públic, junt amb 17 municipis més que estan fora de la zona 1, perquè formen part de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i per això es va fer una excepció amb ells. Això significa que, en realitat, Sant Cugat continua a la zona 2, i un exemple són les limitacions per a l'ús de la T-16. Cal recordar que l'entrada a la zona 1 el 2019 va coincidir amb l'inici del pagament del tribut metropolità dels ciutadans de Sant Cugat i les altres 17 ciutats.

Per tant, els joves de Sant Cugat que tinguin la T-16, només poden viatjar gratuïtament a aquestes ciutats: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Rubí, Sabadell i Sant Quirze del Vallès.

Mapa de les limitacions de desplaçament de la targeta T-16 / Foto: ATM


CONSULTA TOTES LES LIMITACIONS DE DESPLAÇAMENT DE LA T-16