Gilgal Solidari, 10 anys de braços oberts a les persones vulnerables

L'entitat ha celebrat aquest divendres l'aniversari amb una trobada festiva al Celler Cooperatiu

Societat

Publicat dissabte per Sergio Morales

Gilgal Solidari és un dels primers llocs als quals acudeixen persones en situacions de vulnerabilitat i nouvingudes. L'entitat, establerta a la plaça d'en Coll, ofereix des de fa 10 anys acompanyament a infants i joves, però també disposa de serveis com l'acollida lingüística i el rober solidari. Més d'una cinquantena de voluntaris fan possible aquest projecte, que dona servei a més de 800 nuclis familiars a través de vuit projectes. Tot plegat s'ha posat en valor aquest dissabte en una gran festa al Celler Cooperatiu per celebrar la primera dècada de vida.

Tot defugint del proselitisme, Gilgal Solidari obre la porta a tothom. La presidenta de l'entitat, Rebeca Galán, confia que aquest camí que s'ha marcat al llarg de 10 anys es mantingui: "Que vagi creixent, però sense perdre l'esperit", ha dit en declaracions a Cugat Mèdia.

La feina que fa aquest grup de persones està consolidada entre el veïnat, però també compta amb el vistiplau de l'Ajuntament. "És una entitat puntera i de referència en els drets socials, per a la gent que necessita una primera ajuda", ha subratllat la regidora de Voluntariat, Núria Fernàndez. Per la seva banda, la regidora de Drets Socials, Gemma Aristoy, ha qualificat la feina de Gilgal com a "imprescindible". "Han detectat totes les necessitats socials del barri", ha destacat.

La festa d'aquest dissabte ha servit de punt de trobada, amb un espai expositiu amb fotos de les persones que han format part de la història del Gilgal, activitats i venda solidària de productes. Esencia de Vida hi ha posat l'apunt musical.






DECLARACIONS

Rebeca Galán

Que vagi creixent, però sense perdre l'esperit. Que no perdem la il·lusió i la força.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Núria Fernàndez

És una entitat puntera i de referència en els drets socials, per a la gent que necessita una primera ajuda.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Gemma Aristoy

Fan una tasca social imprescindible, que comença amb una atenció personalitzada. Han detectat totes les necessitats socials del barri.

Your browser doesn’t support HTML5 audio