Les 30 places de les escoles Bressol La Mimosa i Gargot, pendents dels inspectors de la Generalitat

L'Ajuntament ja ha fet les obres que els demanava el govern català per oferir aquestes places, i confien tenir el vistiplau abans del 31 d'octubre

Imatge d'arxiu del pati de l'escola bressol Gargot / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Societat

Publicat ahir per Albert Solé

Les escoles bressol La Mimosa i Gargot podran tornar a oferir les 30 places que van perdre en el període de preinscripció quan els inspectors de la Generalitat visitin els centres i aprovin les obres fetes. Aquest dijous ha començat la fase d'adaptació a les escoles bressol municipals sense que aquest tema estigui resolt. Aquest estiu l'Ajuntament ha fet les modificacions en aquestes dues llars d'infants a petició del govern català, i confia que abans del 31 d'octubre rebin el vistiplau oficial. Si és així, el consistori podrà fer servir la llista d'espera per adjudicar les 30 places, però si superen aquesta data hauran de tornar a fer el procés de preinscripció de nou.

El 31 d'octubre és el dia que la llista d'espera on es van apuntar les famílies que es van quedar sense plaça durant el període de preinscripció caduca.

Solució a la privada

Moltes d'aquestes famílies, però, no han pogut esperar a tenir plaça a les escoles bressol públiques i han buscat lloc en una de privada. La regidora d'Educació, Carme Ardid, preguntada per Cugat Mèdia sobre la situació d'aquestes famílies, ha assegurat que no tindran cap problema si els toca una plaça per poder matricular-se.

La Generalitat va instar a l'Ajuntament a instal·lar a la Gargot un plat de dutxa als lavabos dels adults i a anul·lar l'accés al pis superior, que només utilitzaven els mestres. En canvi, a la Mimosa els van demanar anul·lar l'accés des de Can Llobet a la sala de psicomotricitat.

Com és possible que aquest tipus de reformes als edificis d'aquestes dues escoles bressol provoquin que s'hagin de tancar tres línies? La Gargot va perdre un grup de mitjans (10 places) i La Mimosa un grup de grans (20 places). Carme Ardid explica que es tracta d'un error administratiu del mateix Ajuntament que s'arrossega de quan les gestions amb la Generalitat es feien "a mà".

Sense autorització

"Fas una sol·licitud, fas una sèrie de tràmits i els papers a vegades es perden. I no hi havia una autorització explícita, però tu continuaves fent i assumint que tenies autoritzades unes places i feies l'oferta. Tot això cada vegada es va informatitzant més, controlant més i en aquest curs ens vam trobar que quan em van oferir les places ens van dir que no ho teníem autoritzat i ningú ho sabia. Que no estigui autoritzat no vol dir que hi hagi un problema greu, era molt lleu, però el programa informàtic no ens deixava fer aquesta oferta".

Encara que aquest problema amb les 30 places no hagués succeït, a Sant Cugat sempre hi ha més demanda que oferta de places d'escoles bressol i moltes famílies es queden fora. Tot i això, ara mateix l'Ajuntament no es planteja la construcció de cap llar d'infants més ni tampoc ampliar línies a les actuals. "Potser es podria planificar, però actualment ens hem de centrar en altres temes", conclou Ardid.


DECLARACIONS

Carme Ardid

Estem pendents amb una de la visita de l'inspector. Esperem que sigui ja en breu perquè doni el vistiplau. I de l'altra, falta enviar un petit informe perquè també ja després d'això vingui l'inspector a fer la visita. Nosaltres confiem que abans que s'hagi de tancar la llista d'espera es pugui tenir l'autorització

Your browser doesn’t support HTML5 audio