Posar-se la motxilla, i cap a l'escola

Els més menuts tornen a l'aula i les famílies tornen a la rutina


Temes relacionats

Paper o digital? Escoles de Sant Cugat es replantegen l'ús de tauletes a les aules (10/set/24)

Sant Cugat torna a l'escola: comença el curs amb uns 18.000 alumnes ( 9/set/24)

Arriben els mòduls per ampliar definitivament l'escola La Mirada ( 5/set/24)

Sant Cugat es prepara per un nou curs escolar ple de reptes i amb uns 18.000 alumnes ( 4/set/24)


  • Comparteix:

Els infants tornen a la rutina / Foto: Cugat Mèdia

Els infants tornen a la rutina / Foto: Cugat Mèdia

Plors, corredisses i abraçades. Així ha arrencat el primer dia d'escola pels 18.000 alumnes santcugatencs que aquest dilluns tornen a les aules. Alguns amb menys mandra que altres o amb més o menys il·lusió. Les famílies, per la seva banda, molts petons i paraules d'afecte per animar els infants, que tenen al davant un curs ple de reptes i aprenentatges.

''S'han llevat amb il·lusió, com a mínim avui'', apunten pares i mares. Després d'estar de vacances des del 21 de juny, és moment de tornar a la rutina, anar amb la motxilla amunt i avall i organitzar una logística familiar que inclou menús, deures i activitats extraescolars.

La majoria dels pares i mares coincideixen en el fet que els infants estan massa dies sense anar a l'escola ''Dos mesos i mig se'ns fa molt llarg per a les famílies'', apunta la Montse. ''13 setmanes són un munt, qualsevol expert et dirà que no és bo per a ells'', assegura el Rubén.

Ampliació definitiva de La Mirada

I si hi ha una cosa que no ha canviat en la tornada a l'escola dels pares i mares de La Mirada és que els seus fills continuen fent classe en mòduls. Aquesta és la darrera vegada que l'escola s'ha d'ampliar amb mòduls, ja que enguany el centre ja comptarà amb tots els cursos de primària. ''Des de l'AFA ja fa temps que ens ho prenem com una solució definitiva. Ens ho prenem així perquè és la realitat, parlo com a família, no fem comptes que cap dels meus dos fills vegi l'edifici nou. Per tant, moltes famílies estem en la situació de dir que estem aquí, que aquesta és la nostra escola. Té avantatges, té inconvenients, però lluitarem per tenir tots els avantatges'', valora el president de l'AFA La Mirada, Marc Gilabert. ''No hi ha infraestructura per cobrir les necessitats'', afegeix la Marta.

El que és segur és que el primer dia de classe és un dia de retrobaments, amb els amics, de novetats i de veure com els infants es van fent una mica més grans.






Famílies

És un descans i a la vegada és, pel que fa a conciliació laboral i familiar, profitós per tothom. / Dos mesos i mig se'ns fa molt llarg per a les famílies. / 13 setmanes són un munt, qualsevol expert et dirà que no és bo per a ells. / Necessiten una mica de rutina, veure els seus amics, jugar.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.