L'Escola Fusió presenta el llibre 'Neuromúsica: cervell, ciència i art'

L'autor del llibre, Jordi A. Jauset, participarà en l'acte aquest divendres

Jordi A. Jauset, autor del llibre sobre neuromúsica / Foto: Cedida

Societat

Publicat avui, a les 06:00 per Redacció

Aristòtil argumentava que la música podia influir en el caràcter de l'ànima, produir o paralitzar actes de voluntat i crear embriaguesa i èxtasi. Per això, descobrir que una composició musical pot generar, construir i consolidar estructures neuronals, amb els canvis bioquímics associats, no ens ha de sorprendre: som éssers musicals, i el nostre cervell demanda i agraeix aquesta estimulació. Aquest és el punt de partida de 'Neuromúsica: cervell, ciència i art', el nou llibre de Jordi A. Jauset, que es presentarà aquest divendres, 6 de setembre (19 h) a l'Escola Fusió. Una obra que aprofundeix en la relació entre la música i el cervell, i que promet oferir als lectors una perspectiva innovadora sobre el poder transformador de la música en la nostra vida quotidiana.

L'obra del doctor en comunicació, enginyer, professor de piano i divulgador científic, Jordi A. Jauset, explora la capacitat de la música per crear i consolidar estructures neuronals i com pot ser un complement terapèutic en diversos camps sanitaris.

Jauset serà el protagonista de l'acte i també hi participaran la fundadora de la Escuela Pianística Consciente, Cristina Casale; el periodista i professor FCRI Blanquerna-URL, Miquel Peralta; i la codirectora de l'Escola Fusió, Música i Dansa, Gemma Navarra.

A la trobada, d'entrada gratuïta, es tractarà el paper d'aquest art en la neurociència i la dimensió musical més enllà de l'entreteniment.