Els Gausacs afronten el Concurs de Castells amb l'objectiu de tornar a ser els d'abans de la pandèmia

La colla santcugatenca competirà el dissabte 5 d'octubre amb menys pressió i s'ha marcat com a fites el 3d8, el 2d8 i el 7d8


  • Comparteix:

El 3 de 9 dels Gausacs al Concurs de Castells del 2018 a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona / Foto: Gausacs

El 3 de 9 dels Gausacs al Concurs de Castells del 2018 a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona / Foto: Gausacs

Els Castellers de Sant Cugat ja saben que competiran el dissabte i no el diumenge del Concurs de Castells de Tarragona d'aquest any (5 i 6 d'octubre). Han arribat a la data límit en 15a posició del rànquing de colles, i només les 12 primeres competeixen diumenge. Els Gausacs actuaran el dissabte 5 d'octubre a la Tarraco Arena Plaça amb 17 colles més amb l'únic objectiu de competir 'contra nosaltres mateixos', segons el president Santi Pie.


Les fites que s'han marcat els santcugatencs passen per, d'un costat, guanyar experiència en grans escenaris com el del Concurs. Segons Pie, "hi ha un abans i un després a la colla per la Covid", ja que molta gent va deixar la colla. "En els últims anys ens hem centrat en la formació, primer amb la canalla i ara ja més amb el tronc i la pinya". El president admet que aquesta inexperiència es nota a plaça perquè "la pressió també ens afecta". Per aquest motiu admet que competir el dissabte i no el diumenge "ens pot afavorir".

El 2 de 8

Vinculat a la recuperació de l'experiència, també s'han marcat l'objectiu de treballar per recuperar castells que feien abans de la pandèmia, com el 2 de 8, que es va resistir per Festa Major. Segons Pie, durant aquest mes de setembre treballaran fort als assajos per poder dur a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona (TAP) el 3d8 -n'han descarregat dos aquest 2024- i fer per primer cop el 2d8 i/o el 7d8.

Tot i que el dissabte 5 d'octubre es trobaran a la TAP amb 17 colles castelleres més, i el Concurs és per definició una competició, Santi Pie deixa clar que ells no competeixen amb ningú, només contra els mateixos Gausacs: "Mai tiraríem un castell per guanyar o per anar dissabte o diumenge, sempre fem el nostre camí i arribem on arribem", conclou.

Els 'rivals' dels Gausacs seran Marrecs de Salt, Vila de Gràcia (Barcelona), Sant Pere i Sant Pau (Tarragona), Lleida, Sabadell, Sagals d'Osona, Xics de Granollers, Xicots de Vilafranca, Jove de Barcelona, Castellers de Terrassa, Tirallongues de Manresa, Esplugues, Berga, Bordegassos de Vilanova (i la Geltrú), Jove de Sitges, Esparreguera i Xiquets del Serrallo (Tarragona).

CONSULTA LA CLASSIFICACIÓ COMPLETA AQUÍ




Santi Pie

Hi ha un abans i un després a la colla pel covid. Molta gent va abandonar l'activitat i els últims anys ens hem centrat en la formació, els primers anys amb la canalla i ara ja més en el troc i la pinya. Amb tota aquesta inexperiència també es veu a plaça que la pressió també ens afecta. Per tant, un escenari com el de dissabte ens pot afavorir.

Santi Pie

La nostra filosofia mai és una competició directa, sempre competim amb nosaltres mateixos. Mai tiraríem un castell per guanyar o per anar dissabte o diumenge, sempre fem el nostre camí i arribem on arribem. A la zona tradicional aquesta competició és palpable, però a nivell de la colla no és habitual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.