Brutícia, ampolles i femtes: les restes indesitjades de la festa santcugatenca

El veïnat del Mercat de Torreblanca critica l'incivisme derivat de l'oci nocturn

Societat

Publicat avui, a les 06:00 per Sara Bella

El veïnat de la zona del Mercat de Torreblanca està fart de patir les conseqüències de l'oci nocturn, que es concentra, principalment, en aquesta àrea i al barri de Can Solà. L'incivisme, la brutícia i el soroll omplen parcs i carrers de la zona cada cap de setmana. Ara, a l'estiu, tot i que hi ha menys gent a la ciutat, per a algunes persones cada dia és cap de setmana, de manera que les restes de la festa es deixen veure tots els matins.


La Meritxell Costa és una veïna de la zona que ha deixat de passejar el gos al parc de Ramon Barnils. A banda de les ampolles, vidres i bosses de plàstic que trobava sovint a les taules de pícnic, també protesta per les femtes humanes que el seu gos localitzava. "Sabem que són humanes perquè a les caques de gos no els fa gens de cas; en canvi, a les femtes humanes s'hi rebolca, i per això hem deixat de venir", lamenta.

Ella considera que la millor manera d'acabar amb aquest problema seria posar sancions, tant als que deixen la brutícia a les taules de pícnic, com als que defequen al parc i no ho recullen. "Jo bé que recullo les caques del meu gos, no veig perquè les persones, si tenen una necessitat de màxima urgència, no recullen els seus excrements", comenta.

Per la seva banda, el segon tinent d'alcaldia, Bernat Picornell, assegura que "s'està treballant amb el veïnat des de fa molt temps". Tot i això, Picornell reconeix que "cap de les mesures que proposem tindrà efectes immediats per millorar les situacions indesitjades que puguin sorgir".


DECLARACIONS

Meritxell Costa

El que ens trobem és que després dels divendres i dissabtes de nit, sobretot al parc i a les taules, hi ha restes d'ampolles i de cerveses

Your browser doesn’t support HTML5 audio