Sant Cugat, en fase d'alerta per les altes temperatures

Les piscines municipals de Parc Central i la Floresta mantenen la gratuïtat aquest dimecres

La piscina del Parc Central és un dels refugis climàtics de la ciutat / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat avui, a les 10:39 per Sara Bella

L'Ajuntament de Sant Cugat ha activat la fase d'alerta a causa de les altes temperatures (nivell 4 sobre 6) i demana a la ciutadania prudència i que eviti riscos innecessaris, especialment a les hores centrals del dia. A més, les piscines municipals de Parc Central i la Floresta mantenen la gratuïtat aquest dimecres per a les persones residents de la ciutat, respectant sempre l'aforament màxim de les instal·lacions.


Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, el nivell de perill previst a la comarca per a aquest dimecres és alt, especialment de 12 h a 18 h. A la nit, hi ha un avís de perill moderat (nivell 2 sobre 6) de calor nocturna intensa, de 0 h a 6 h. L'episodi de calor iniciat aquest dilluns està previst que finalitzi dijous, tot i que a la nit de dijous a divendres hi ha un avís de perill moderat (nivell 1 sobre 6) de calor nocturna intensa.

A causa de les condicions meteorològiques, el municipi es troba en el nivell 3 del Pla Alfa, cosa que vol dir perill molt alt d'incendi forestal. En cas d'emergència, cal trucar al 112 i seguir les indicacions de les autoritats.

Refugis climàtics

A banda de les dues piscines municipals de Sant Cugat, que romandran gratuïtes mentre duri l'onada de calor, Sant Cugat disposa de 19 espais més d'entrada lliure considerats refugis climàtics. Entre ells, hi ha equipaments municipals, com l'Ajuntament, el Casal de Torreblanca o les biblioteques, així com parcs, com el Parc Central o el Parc del Torrent de Ferrussons. Consulta el llistat de tots els refugis climàtics aquí.